Kunststof vloeren

Kunststof vloeren

Kunststof vloeren voor thuis.

Kunststof vloeren komen we de laatste jaren steeds vaker tegen als decoratieve thuisvloer. De oorsprong van kunststofvloeren kent echter zijn oorsprong in de industrie. De vloeren werden en worden in de industrie toegepast omdat ze sterk zijn, vloeistofdicht en tegen vele chemicaliën kunnen. Daarbij is de reinigbaarheid ideaal en geven de bestaande industriële betonvloeren geen stof meer af aan hun omgeving.

betonlook-weertUitstraling van een kunststofvloer

Esthetisch zijn kunststofvloeren mooi strak en stralen pure minimalisatie uit. Een ca 10 jaar geleden werd de kunststof vloer, een gietvloer geintroduceerd als woonvloer. De strakke industriële look bleek een hit te zijn in de woon en interieur wereld. De gietvloeren lagen als gegoten in moderne, klassieke , romantisch en zelf koloniale interieurs. Zo groeide de kunststofvloer tot een ware hit bij interieur architecten, woonwinkels en was er een nieuwe keuze in vloerafwerkingen geboren. Kunststof vloeren voor thuis

(Giet) vloeren voor thuis

Gietvloeren hebben we in twee samenstellingen. Een Polyurethaan, kort de Pu genoemd en de epoxy, kort EP genaamd. Voor thuis is de Pu variant de meest gekozen optie. Dit omdat een Pu wat zachter is dan een EP. Daarbij is de polyurethaan licht elastisch en kan enige problemen met de ondervloer opvangen. Toch is het belangrijk goed op te letten bij de keuze van PU als woonvloer.

betonlook-roermond-kunststof vloerVerschil in Polyurethaan

Ook in de Pu wereld leven er grote verschillen. Wij van Meneervloer.nl zijn er van overtuigd dat kwaliteit gaat boven de prijs, kies daarom altijd voor een kwalitatief hoogwaardige PU variant welke perfect aansluit bij de wensen voor thuisgebruik. Dat houd in dat de dikte, zuiverheid van de pu en de stabiliteit van de pigmenten gewaarborgd is. Eveneens de UV bestendigheid.

Concrete Style of Betonlook vloerenwoonbeton-gietvloer-verschil

Betonlook is een kunststof gietvloer variant, waarbij gewerkt word met twee verschillende kleuren. Deze kleuren worden vermengd en door de professional aangebracht op de vloer in een prachtig gemêleerd geheel. De naam betonlook heeft deze vloer dan ook te danken aan de originele betonvloer die ook het gemêleerde uiterlijk heeft. Nieuw in deze stijl en omdat de markt er ook veel naar vroeg is de Concrete Style vloer. Een betonlook vloer maar dan op mineraal basis. Cementgebonden dus, geen PU of EP. Meer over deze betonlookvloer vind u op onze site.

Diklaags Gietcoating

Een goedkopere variant op een gietvloer systeem is de diklaags coating. Deze vloeren kunnen gelegd worden in Unikleuren en verschillen van de gietvloeren in laagdikte, dus ook kostenplaatje. Ideaal voor de slaapkamer, garage en op zolder waar minder geleefd word.
rene
Door

rene

op 16 Sep 2016

Beste heermevrouw. Graag zou i,k een diklaags coating wensen voor 45m2. Wat zou dat kosten ? Hartelijke groet,

Reactie plaatsen