Vloercoating, coatingvloer

Vloercoating, coatingvloer

Vloercoating, coatingvloer toepassingen

Wie kent ze niet, de vloercoating die uw betonvloer beschermt tegen slijtage, lekkage en zorgen voor een stofvrije omgeving. Ze zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven.  Of u nu de plaatselijke doe het zelver inloopt of u brengt uw auto naar de garage, de Epoxy Coatingvloeren liggen overal.

Monolitische betonvloer

De betonvloer is in de industrie en in het bedrijfsleven vaak de vloer die opgeleverd word als eindvloer. Deze beton word netjes strak gelegd en afgevlinderd. In de top zit een slijtlaag en om de vloer rustig te laten drogen word er een curingcompound gebruikt. In eerste instantie dus een strakke niet stoffende en vloeistofdichte vloer. Echter hoe vloeistofdicht?

aanbrengen-epoxy-coatingvloerVloeistofdichte vloer

De term vloeistofdicht verschilt in de vloerenbranche nog wel eens van betekenis. Bij beton is vloeistofdicht, de tijd die een vloeistof nodig heeft om door de beton te komen en bij kunststof is het het niet kunnen doordringen aan de top. Dus de vloeistof blijft op het oppervlak. Even simpel gezegd, die bak koffie die u laat vallen laat zeker een flinke vlek achter op uw betonvloer, want de overheerlijke cappuccino weet wel in de poriën te kruipen van de beton. Bij de coatings en gietvloeren blijft de koffie erop liggen. Dus pakt u een doek en weg is de koffie. Geen vlek.

bedrijfsvloer-vloercoating-meneervloer

Stofvrije vloer.

De nieuwbouw betonvloer is zoals al gezegd afgewerkt met een curing. Deze geeft u in het begin een redelijke stofarme vloer, maar slijt vrij snel. Wat we niet willen hebben is dat onze producten die in de stelling staan om de haverklap met een doekje afgedaan moet worden, wel? We hebben wel betere dingen te doen. Echt stofvrij word het pas als we met kunststof de vloer behandelen. Geen poriën meer geen ongebonden stoffen in de top, kortom geen stof. Het maakt de werkplaats een stuk makkelijker in onderhoud, het magazijn veel schoner en er zijn zelfs branches die eisen dat ruimtes stofvrij zijn. Wat dacht u in de electronica industrie.


vloercoating-bedrijfsvloerCoatingvloer, Vloercoatingen

Een coatingvloer wordt in vele branches en voor vele gebruikswijze toegepast. Dit vloerensysteem kan meerdere functies bekleden. Men vind coating-vloeren met als doel; veiligheid, markering, antislip, hygiene etc. etc.

Wat is een Vloercoating


Vloercoatings zijn 2-componenten coatings op basis van epoxyharsen of polyurethanen. Ze zijn slijtvast en vloeistofdicht. Ook zorgt een coating, zoals al besproken voor een stofvrije vloer. In het algemeen worden coating-systemen toegepast in 3 lagen; primer en 2 rollagen in kleur. De laagdikte zitten zo tussen de 0,2 mm -1mm en is geschikt voor lichte tot middelzware mechanische oppervlaktebelastingen. Zo als u ziet zit er een groot verschil in laagdikte in de systemen. Dit word veroorzaakt door A verschil in materiaal, B het aantal lagen dat toegepast word. In dit artikel leggen we meer uit over Vloercoating prijzen.

Toepassing:vloercoating-rollen

Garages, woonkamers, industriehallen, machinekamers, magazijnen, tuinbouwbedrijven, opslag-ruimtes, parkeergarages, productieruimtes, technische ruimtes enz. Als markering of routing op een vloer is coating ook een passende oplossing.
Reactie plaatsen