PVC Vloeren

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn inmiddels ook in opmars in Nederland


 

Populair

De vloersoort is erg populair omdat pvc vloeren  een aantal voordelen biedt vergeleken met andere gevraagde vloer soorten als laminaat, houten vloeren en parket of gietvloeren. Daarnaast is de vloer erg aantrekkelijk in prijs.

Veel mogelijkheden

PVC vloeren zijn in erg veel decoren leverbaar. Meest gevraagd zijn decoren die natuurlijke materialen laten zien.  Houten planken en natuursteen tegels komen het meest voor maar er zijn ook pvc vloeren die metaalachtige patronen hebben of betonlook en een visgraatvloer leverbaar. De mogelijkheden zijn ongekend. Ook wordt steeds meer aandacht gegeven aan de oppervlaktestructuur en afwerking van het oppervlak. Ze zijn soms niet van echt te onderscheiden. Borstel structuren, true matching decoren en extra matte optiek zijn slechts een aantal van de mogelijkheden.

Van project naar particulier

De pvc vloer is een kunststof vloer die van oorsprong veel in projecten werd toegepast als openbare ruimten en warenhuizen. Een logische keuze als naast sfeer ook zaken als hoog loopverkeer aan de orde is en weinig tijd voor onderhoud beschikbaar is. Door deze kenmerken sluiten pvc vloeren zeer goed aan bij de eisen die we tegenwoordig stellen aan alles om ons heen. Het moet snel en gemakkelijk zijn als het kan en ook nog eens tegen een scherpe prijs.

PVC vloeren maken daarom een razendsnelle ontwikkeling door op verschillende terreinen. Het aanbod is sterk groeiende en steeds meer merken en leveranciers steken de kop op. Ook worden pvc vloeren steeds breder de markt ingezet en zijn bepaalde soorten zelfs in de doe-het-zelf winkel verkrijgbaar.

PVC vloeren zijn breed toepasbaar

Omdat pvc vloeren relatief dun zijn kunnen ze in renovatie prima worden ingezet. Vaak kunnen ze bovendien gelegd worden zonder dat de oude vloer eruit hoeft te worden gehaald. Het zijn vaak al helemaal afgewerkte vloeren waardoor het mogelijk is zonder hak of breekwerk een pvc vloer te leggen. Pvc vloeren kunnen in vrijwel elke ruimte in huis worden gelegd. Van woonkamer drempelloos door leggen naar een keuken is totaal geen probleem. De vloer is makkelijk te onderhouden met een pvc reiniger. Op de slaapkamer is de vloer hygiënisch en voelt aangenaam en comfortabel aan in vergelijking met en harde vloer als bijvoorbeeld laminaat.

En waarom kan een badkamer niet gezellig zijn door er ook een mooie pvc vloer neer te leggen in hout decor. PVC vloeren zijn vochtongevoelig en kunnen in natte ruimten worden gelegd als de badkamer of de wc.  En als u uw woning wilt verwarmen met vloerverwarming, dan is een pvc vloer een perfecte keuze door een zeer lage Rc waarde of  warmte doorlatingsweerstand.

Zekerheid en kwaliteit

Toch schuilt er wel enig gevaar in deze explosieve populariteit en  wildgroei van pvc vloeren. Een van de gevolgen is dat er een groot aanbod van minder serieuze producten uit China en het verre Oosten de markt opkomt.  PVC is een zeer dunne kunststof en bevat bepaalde stoffen om het product flexibel te houden. Er mogen echter niet te veel van deze stoffen in de pvc vloeren zitten omwille van veiligheid en gezondheid. In die landen wordt  daar minder nauw mee omgegaan. Advies is dan ook om goede informatie in te winnen over de aankoop van een pvc vloer alvorens een keuze te maken bij een vakman. Hij heeft de nodig ervaring en kan perfect adviseren welke vloer het beste geschikt is. Hij werkt vaak niet voor niets met merkproducten van de beste kwaliteit.

Ook op deze site zal over deze "nieuwe" vloersoort regelmatig nieuwe informatie worden gedeeld. Naast de nieuwste vloersoorten ook informatie over technische ontwikkelingen en product vergelijk zal worden opgenomen.

Volg ons over pvc vloeren via facebook of vraag onze nieuwsbrief aan.


 

 

 

 

Rina
Door

Rina

op 18 Aug 2015

Geachte heer/mevrouw, Hierbij wil ik graag vragen oven een geschikte PVC vloeren voor een Nieuwbouwwoning die pas in Oktober afgeleverd worden. Het ondervloer is Anhydriet en met vloerverwarming en vloerkoeling. Is Klik PVC meer geschikt voor een nieuwbouwwoning qua vochtigheid of gelijmde PVC?Hartelijk dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet,Rina Cubangbang

Reactie plaatsen