Woonbeton, betonlook of betoncire??
14 maart 2016 
1 min. leestijd

Woonbeton, betonlook of betoncire??

Woonbeton verschillen

Woonbeton, een vloerafwerking die momenteel trendy en heel erg gewild is. Maar wat bedoelt men nu met woonbeton.  In zijn algemeenheid bedoelt men een vloer met industriële uitstraling. Lijkend op een betonnen vloer.Een woonbeton, Moet 1 geheel zijn. Grijs met een vleugje en strak. Onder woonbeton vallen veel soorten vloerafwerkingen. Daardoor ontstaat veel verwarring en is de eindafwerking vaak niet wat men ingedachte heeft.

woonbeton-betonlook-verschilRara welke Woonbeton?woonbeton-betoncire-verschil

Woonbeton, Kent ook veel andere benamingen zoals leefbeton, betoncire, betonlook, en gietvloer. Daarbij kan dit soort vloertype,  bestaan uit verschillende soorten samenstellingen.  Zo heb je 2k componenten, als pu en ep, maar ook minerale ( cementgebonden)  afwerkingen wel, of dan niet afgewerkt met weer een componenten topping.Ja zo simple is het met woonbeton, of betonlook niet. Toch is het belangrijk de verschillen te weten, voor men overgaat tot de aankoop van deze vloerbedekking. Eigenschappen verschillen van soort tot soort.

woonbeton-gietvloer-verschilVerschil moet er wezen!

Daarbij komt nog eens kijken dat als je achteraf verhaal wilt halen, dit heel moeilijk wordt, omdat er dan gewezen word op de bepaalde eigenschappen van het materiaal, dat in applicatie niet te sturen valt. Denk hierbij aan uiterlijke factoren, zoals glans, pokdaligheid, scheurvorming, gevoeligheid voor warmtebronnen, esthetische tekening en aftekening van de afwerking. Hier op de site van meneervloer.nl gaan we uitgebreid stilstaan bij het fenomeen woonbeton, betonlook en betoncire. We proberen per soort stil te staan bij de eigenschappen qua uiterlijk, onderhoudsvriendelijkheid en gebruik.

Blijf je toch met vragen zitten, schroom niet en stuur een mailtje naar meneervloer.nl of vul ons contactformulier in, we helpen je graag.

Over de schrijver
Marieke van heijst
Door

Marieke van heijst

op 24 May 2016

Beste meneer vloer, we zijn op zoek naar een vloer voor in ons nieuwe huis. Er liggen nu lelijke tegels in en we willen er graag een mooie gietvloer over heen leggen. Nu zitten we met beperkt budget. Maximaal 5000 euro voor 52 vierkante meter. We hebben een aantrekkelijk offerte voor een gietvloer met betonlook. Maar we hoorden ook over beton cire.. Nou vroegen we ons af wat het verschil in prijs en kwaliteit is. We hebben drie kleine kinderen.. Is beton cire harder? Is beton cire goedkoper? Ook de uithardtijd is van belang. We hebben namelijk maar 5 weken de tijd waarin veel moet gebeuren.. Hoe lang duurt het aanbrengen en hoe lang is bij beide de uithard tijd? Hopelijk kun je me helpen.. Vriendelijke groeten marieke

Reactie plaatsen