Troffelvloeren staan bovenaan de keten als het gaat om Epoxy vloersystemen. Dit omdat de laagdikte ca 5 mm is en deze vloeren haast onverwoestbaar zijn. De Troffelvloer kent zijn toepassing dan ook in gebieden waar zware belasting voorkomt, zoals in bakkerijen, werkplaatsen en andere zware industrie.
De vloer is opgebouwd uit meerdere lagen, net als bij de andere kunststof vloersystemen. De hoofdlaag bestaat uit een speciaal gekleurd zandmengsel wat met epoxy hars/harder vermengd word. Dit geeft de troffel zijn body van 5 a 6 mm. Deze lagen worden weer geseald en netjes afgelakt in een zijdeglans of matlak.
Troffelplinten.
Samen met een troffelvloer worden ook voor de plinten meegemaakt van hetzelfde materiaal. Dit kunnen driehoeksplinten zijn, maar ook de zogenaamde holle hoek plinten. Aansluitend op een wand krijgt met dan de plint van een centimeter of zes direct overlopend in de vloer.
Regelgeving
U snapt met het plintwerk en een troffelvloer dit systeem voldoet aan alle eisen in de diverse branches. Voor de voedingsindustrie, keukens, restaurants enz voldoet de troffelvloer aan de HACCP normen. Zo ook voor de autoindustrie de Cur/PBV en dus eigenlijk in alles branches.
Troffelvloeren thuis
Het typische is dat de troffel, net als zijn broertje de gietvloer steeds meer te vinden is als woonvloer. De particulier vind de stijlvolle uitstraling van de naadloze vloer uitstekend passen in de diverse interieurs. De troffelvloer geeft een mooie natuurlijke uitstraling en is daardoor uitermate geschikt als vloer voor thuis.
Eigenschappen en toepassing.
Zoals al gezegd is een troffel de crème de la crème van de kunststof vloeren. De vloer is dikker dan zijn voorgangers, is absoluut vloeistofdicht en verder deinst hij niet terug van een stootje. De troffel is uitermate geschikt voor ruimtes waar hoge eisen gesteld worden aan een eindafwerking. De normen voor de voedingsindustie en gezondheidszorg zijn voor de troffel een eitje, dus worden de vloeren met grote regelmaat toegepast in restaurants, ziekenhuizen, werkplaatsen, in de metaalindustie, branches met chemicalien etc.