Vragen over gietvloer en gietvloeren

Vragen over Gietvloer


Een gietvloer is net wat anders dan meeste vloerbedekkingen.  Bijna alle soorten vloerafwerkingen worden prefab geleverd op rol, als tegel of strook. In een bepaald patroon word deze dan gelegd, al dan niet verlijmd aan zijn ondergrond. Eigenlijk; What you see is what you get.  Klopt het patroontje niet?? Tja dat zie je al voor dat de vloer gelegd word.  Glanst de vloer te veel? Ligt de vloerbedekking niet strak genoeg? etc. etc. Bij de meeste vloerbedekkingen is dit allemaal vooraf te voorzien. Bij de gietvloer?? Nee helaas niet.

2-k


gietvloer-gevoelig-aanbrengen

De gietvloer is wat dat betreft een vreemde eend. De gietvloer word namelijk opgebouwd uit diverse lagen. Elke laag is 1 arbeidsgang en word gemaakt met meerdere komponenten om tot een geheel te komen. Door de komponenten die reageren met elkaar is een gietvloer systeem heel erg afhankelijk van zijn omgeving. Dit kan zijn bijvoorbeeld; luchtvochtigheid, temperatuur, schommelingen in temperatuur, vochtigheid van de ondergrond, luchtstromingen, dauwpunt etc. etc. Al die factoren hebben invloed op de uitharding, hechting en het uiteindelijke eindresultaat van uw gietvloer. Meer over de opbouw en omstandigheden tijdens het leggen van een gietvloer vind u hier.

gietvloer over tegelsIedere gietvloer is uniek.

Doordat zoals al gezegd in een vorige alinea, een gietvloer niet prefab bij de klant aankomt, is iedere gietvloer uniek. Tenminste natuurlijk niet de Uni-kleur gietvloer, die op een standaard kleurtint binnenkomt en afgelakt word met een kleurlak, nee we bedoelen de populaire Betonlook, gevlamde kunststof vloeren. Na de basisbehandelingen zoals een primer en schraplaag, word de tekening van de gietvloer bepaald door degene die de gietvloer/ betonlook aanlegt. Dit is handwerk en iedere keer dus weer een nieuwe beleving. Voor u als klant is het dan ook zeer aan te raden dat u tijdens deze arbeidsgang aanwezig bent. U heeft een bepaald idee over die gietvloer/betonlook, dus u kunt de applicateur daarin sturen. Eenmaal gelegd zal de vloer nog voorzien worden van finish in 1 of 2 lagen en whala na uitharding kunt u jaren genieten van uw designvloer.

Vragen over gietvloeren.vragen over vloeren

Nu hebben we al een beetje de basis uitgelegd als het om gietvloeren gaat. Er zijn natuurlijk allerlei vragen alvorens de beslissing valt om een gietvloer aan te kopen. We gaan proberen de meeste vragen beknopt op deze pagina te beantwoorden, met eventueel een aanvullend antwoord via een link in de vraagstelling. Mochten er vragen zijn waar u graag nog antwoord op zou willen ontvangen, vult u dan gerust een commentaar in, zodat we samen het fenomeen gietvloer helder en duidelijk krijgen, voor u overgaat tot de aankoop van deze vloerafwerking.

gietvloer over leisteenGietvloer over tegels:


Vraag: Als we een bestaande tegelvloer hebben liggen, kunnen we dan een gietvloer aan laten leggen over de tegels of moeten deze eerst verwijderd worden? Antwoord: Een gietvloer kan over tegels geplaatst worden, mits deze goed vast zitten aan hun ondergrond.  Het gietvloer systeem zal wel enigszins aangepast moeten worden, net als de voorbereiding van de ondergrond. Lees Meer .....

Vraag: In ons nieuwe huis ligt een leisteen vloer. Deze is wat ongelijk. Kunnen we een betonlook gietvloer hierover heen laten leggen. Antwoord: Leisteen is een natuursteen soort die opgebouwd is uit laagjes. De hechttreksterkte  tussen de laagjes is vaak niet al te solide. Dit merkt u bijvoorbeeld al met stofzuigen, waarbij er regelmatig voorkomt dat u toch schilvertjes van de vloer opzuigt. Het probleem met een Leisteen is dus dat daar zwakke stukken tussen  zitten en de hechting niet optimaal zal zijn. lees meer...

Klik de link voor een antwoord op  de vraag: Krassen op een Gietvloer artikel.

Klik de link voor een antwoord op  de vraag: Verkleuren van Gietvloeren artikel

Klik de link voor een antwoord op  de vraag: Scheuren in mijn Gietvloer
Reactie plaatsen