Gietvloer krassen

Krasvastheid:


De krasvastheid of krasbestendigheid van een gietvloer wekt hier en daar nogal wat vraagtekens op. Een gietvloer is een harde bedekking, ook als deze in de PU vorm gelegd word. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan, bv als er veel zand in huis ligt, of als de eethoek stoelen harde poten hebben.

De gietvloeren liggen er vaak strak bij, zonder enige relief, en daarom zou het eerder opvallen als er iets is aan de top van de gietvloer. De gietvloer is echt niet meer krasbestendig of krastvast dan een tegelvloer, parket of andere bedekking. Het valt alleen eerder op.

Donker en lichte gietvloeren

De kleur van uw gietvloer kan ook bepalend zijn of iets sneller zichtbaar is dan bij een andere kleur. Hele donkere vloeren, zwart, antracite of juist hele lichte vloeren, net als wit zorgen er natuurlijk voor dat vuil, stof en krassen beter zichtbaar zijn. Donkere vloeren laten snel lichtere vervuiling zien en krassen vaak in een lichtere vorm. Een kras is dan sneller zichtbaar.  Een idee bij hele donkere vloeren is om de vloer af te laten lakken in kleur. Zo ook met lichte vloeren.

Wit zal snel vervuiling laten zien die donkerder is. Krassen welke in de vloer zitten pikken vuil op waardoor de kras zichtbaarder word. Ook hier aflakken op kleur. Dit kunt u al meenemen bij de aankoop van uw vloer.

Betonlook, of vloeren met vlammen laten minder snel krassen zien omdat deze vloeren wat gemêleerd zijn.

Voorkomen is beter...

De preventie, het voorkomen van krasvorming is dan ook echt een puntje van aandacht. U zelf kunt met simpele middelen zorgen dat de krasvorming geminimaliseerd word.
1 is een goede schoonloopmat bij de entree van uw huis. Zowel bij de voordeur, als eventueel de achterdeur. Het eerste en ergste vuil zal dan al achterblijven op de mat.
2 Dagelijks een keer met een swiffer de vloer afdoen.
3 Beschermingsmaatregelen treffen voor stoelen en poten. Dit kan in de vorm van viltjes onder de stoelen, of zachte wielen onder de bureaustoel. voor meer info: floorfriendly, uw adres voor het beschermen van uw vloer

4 Gebruik bij het onderhoud van uw vloer zo nu en dan een middel met was extract. Hiermee brengt u een beschermlaagje aan op uw vloer en voorkomt u krasvorming.
Reactie plaatsen