Vloercoating doe het zelf stap 5

Stap 5 Het Eindresultaat


Vloercoating-rollen-300x225Nu hebben we er al een aantal dagen opzitten en word het tijd voor de finishing Touch. De laatste laag is ook de eindlaag. Eigenlijk moeten we de stap 4 van dit plan in zijn geheel nalopen. Is alles dan pikobello in orde kunnen we starten met het aanmengen van de laatste laag.

Onze derde laag kan ook weer verschillen van materiaal. Dit heeft te maken met het coating/gietvloer systeem wat u heeft aangekocht. Bij een coatingvloer zal het een Epoxy kleurlaag zijn. Maar het kan ook eventueel een matlak zijn, dan wel niet op kleur.

2e Laag Coating

Bij gewone Epoxy dienen we gewoon te gaan mengen voor een minuut of 2. Dan de kanten doen met een kwast en narollen met de kantenroller. Grotere oppervlaktes opbrengen met een 18 to 25 cm roller en narollen met een lange roller.

 Matteren van de coatingaanbrengen-epoxy-coatingvloer-300x225

Een glanzende coating vloer is erg mooi bij oplevering. Uit ervaring blijkt dat na een aantal maanden de glans wat verzwakt is op de veel gebruikte delen.   Met een zijdemat afwerking heeft u hier geen last van. Het kan dus zijn dat u de vloer afwerkt met een matte finish. Hierbij mengt u A + B mechanisch voor een minuut of 2. Daarna laat u de matlak een minuut of 5 rijpen. Daarna kunt u beginnen met het aanbrengen hiervan.
Reactie plaatsen