Coatingvloer, gietvloer doe het zelf stap 4

Eerste Laag Coatingvloer


doe het zelf coating-1e laag coatingWe weten inmiddels dat we in lagen gaan werken. Elke laag kent een droogtijd van ca 12 uur bij een goede temperatuur. Welke laag als stap 4 aan de beurt is ligt aan jou systeem. Stap 3 gingen we van een primer / schraplaag uit, dus dan gaan we nu voor de eerste kleurlaag. De vloercoating laag nr. 1. Omdat de stappen van voorbereiding bij een vloercoating en gietvloer identiek zijn, kan het nu dus ook zijn dat je na de 1e laag in je gietvloer systeem, de primer of schaplaag nu dus klaar bent om echt te gaan gieten met de gietvloer.

Nog even Controleren

Alvorens u gaat beginnen met het aanbrengen van de eerste laag vloercoating, controleert u eerst of uw vloer, na het aanbrengen van de schraplaag, inderdaad voldoende vlak is en geen poreuze plekken vertoont. Zorg ervoor dat u de vloer altijd betreedt met schone, droge schoenen. Vuil en water kan storingen veroorzaken. Vertoont uw vloer nog oneffenheden dan kunt u deze wegschuren. Wanneer de vloer nog poreuze plekken, gaatjes of scheuren vertoont dan dient u deze eerst bij te werken.

Voor kleine plekken kunt u dit doen met staal/polyester plamuur maar grotere plekken dient u alsnog bij te werken met de epoxy schraplaag. Het gevolg is dan helaas wel dan u opnieuw zult moeten wachten totdat de vloer droog is, maar om uiteindelijk een goed eindresultaat te krijgen is dit noodzakelijk.

Voorbereiding 100%Maar alles is ok en de voorbereiding was prima, Op naar de volgende stap. Eerst moeten de verschillende producten zoals de rollers, kwasten, kunststof coating e.d.weer klaarzetten bij onze mengplek. Deze is weer netjes afgedekt en het feest kan beginnen. Let ook weer op bij deze laag. BEGINNEN IS DOORGAAN, GEEN PAUZE !  

Bepaal op basis van de set grootte hoeveel m2 u met 1 set dient te doen. Markeer dit met een stukje tape zodat u eenvoudig kunt zien of u de juiste hoeveelheid per m2 heeft aangebracht. Verdeel op deze wijze de hele ondervloer  in vakken.

Mengen Maarcoatingvloer-mengen

U mengt A & B weer zoals aangegeven staat op de verpakking, of in kleinere porties. Netjes de kanten doen met een kwast en narollen met een kleine roller. Dan met een 18 cm of 25 cm speciale 2 komponenten roller kan de vloercoating opgerold worden. Na een flinke baan gelegd te hebben, gaan we deze rollerbanen nog een keer narollen met een brede 50 cm roller. Zo ontstaat een strak effen geheel.

 

stap5-doe het zelf vloercoating

Reactie plaatsen