Doe het zelf coatingvloer

Doe het Zelf,Coatingvloer Voorbereiding 3


stofzuigen-vloer-meneervloerEen heel deel van de voorbereidingen als het gaat om het leggen van een coating hebben we nu al achter de rug. We weten met welke ondergrond we te doen hebben, we hebben reparaties uitgevoerd als dit nodig was, dus de vloer ligt er strak, vormvast, vochtvrij en blijvend droog bij. De condities zijn prima, de temperatuur is goed. Luchtvochtigheid is ook netjes beneden de 80%.  Ook hebben we alles nog een keer gestofzuigd en is de vloer brandschoon. Ook de hoekjes !!! We gaan beginnen ...... Bijna. 

Voorbereiding stap 1 en 2 gemist??? Ga dan hier even terug om die stappen te checken, Zeer Belangrijk

 

Ready? Set?...afplakken-gietvloer-meneervloer

Nog even geduld, het startschot word zo gegeven. Voor we beginnen moeten we zorgen dat we alles klaar hebben staan. Epoxy en PU coatings harden uit op basis van een thermisch reactie en hebben een bepaalde potlife en verwerkingstijd. Deze tijd willen we niet kwijt zijn aan onnodige dingen zoals nog even een boterham eten, nog een kwastje halen, en wat afplakken. De gemiddelde tijd van een gemixte a+b component bedraagt 20 Min.

doe het zelf gietvloer-voorbereidingOnze werkplek

Belangrijk is dus dat we alles op zijn plek hebben staan. Hier vind u een controle lijstje met things to do, voor je aan de coating begint:

1 Alles afgeplakt. Plintjes, dorpeltjes, Onze mengplek afgedekt en afgeplakt, zodat als we morsen er geen materiaal tegen de muur of op de vloer zit.

2 Weegschaal staat klaar als we iets af willen wegen.

3 Onze rollers (mini, gewoon en grote rollers) staan klaar, eventueel op stok en zijn getapt. Kwasten voor moeilijk bereikbare punten liggen paraat.

4 Al het ander gereedschap is bij de hand: mixer, emmers, kniebeschermers, handschoenen, verdunningsmiddel, schoonmaakdoekjes, tape.

 

Go stap 3 Mengen maar

Stap Drie is het aanbrengen van de eerste laag. Dit kan variëren als materiaal, want het ligt eraan welk systeem u gaat aanbrengen. Voor het gemak gaan we ervan uit dat deze laag de primerlaag is. De A komponent met goed gemixt worden met de B Komponent. Verhoudingen van de twee materialen staat altijd op de emmer wilt u portie's gaan opdelen. Primers worden met behulp van een vachtroller en kwast aangebracht. De droogtijd van beide bedraagt 18 uur bij 20 oC. Een lagere temperatuur kan de droogtijd vertragen.

Coating of Primer

Bij het aanbrengen van een vloercoating of primer gaat u weinig verschil merken. De primer word met een speciale roller opgerold en klaar. De vloercoating word opgerold met een roller en nagerold met een grote roller om banen te voorkomen. Het is echter ook goed mogelijk dat u kiest voor een Schraplaag als eerste laag. Een schraplaag heeft als voordeel dat deze ook gaatjes en oneffendheden vult. Is de vloer niet strak dan is het wijs een schraplaag te gebruiken

Schraplaagschraplaag-gietvloer-coatingvloer-meneervloer

Een schraplaag heeft als doel de ondergrond volledig af te sluiten om luchtuitreding c.q. luchtbelletjes in de coating, vanuit de ondergrond, te voorkomen. Ook putjes en oneffenheden worden hiermee geëgaliseerd. De schraplaag bestaat uit een 2-komponenten epoxy en wordt met behulp van de vlakke kant van een plakspaan of wisser, schrapend aangebracht. Het verbruik van deze schraplaag ligt op ca. 1 kg /m2. Hierbij zorgt u ervoor dat de vlakke kant van de plakspaan over de ondergrond schraapt. Zorg ervoor dat deze gelijkmatig verdeeld wordt zodat er geen “wallen” ontstaan. De gemiddelde droogtijd voor een schraplaag bedraagt 18 uur bij 20 oC.stap4-doe-het-zelf-coating

Reactie plaatsen