Vloerverwarming infrezen in beton vloer
10 september 2021 
2 min. leestijd

Vloerverwarming infrezen in beton vloer

Vloerverwarming infrezen in beton – CUTherm

Vloerverwarming infrezen in beton is geen alledaagse klus.
Vaak wordt afgezien van het infrezen van vloerverwarming in beton omdat het een zware klus is. De allerdaagse freesmachines, zijn er simpelweg niet op gebouwd. Ook is het zeker geen doe het lekker zelf klusje, wat we wel vaak tegenkomen. Infrezen van vloerverwarming in harde vloeren is gewoon niet simpel even zagen en uitbreken.

Speciaal voor vloerverwarming is er ca 10 jaar geleden een freesmachine ontwikkeld met 1 dik diamant blad, wat precies de dikte van een slang uit je vloer freest. Deze machine heeft in de loop der jaren diverse modificaties gekregen en inmiddels ook broertjes die speciaal gemaakt zijn voor het zwaardere werk.

Apparatuur vloerverwarming infrezen in beton

zelf rijdend frees vloerverwarming flooriq


Om vloerverwarming in zelfs gewapend beton te kunnen frezen, is speciale apparatuur nodig.
Apparatuur die wel geschikt is voor dit zwaar werk, wordt al bij het ontwerp anders ingericht.


Zo worden op onder andere onderstaande aspecten aanpassingen gemaakt.
-voeding
-overbrenging
-toerental
-behuizing
-afzuiging.
Ook worden de machines met een koelvoorziening uitgerust om zelfs vloerverwarming te kunnen frezen in beton dat gewapend is.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor vloerverwarming infrezen in beton en andere bestaande vloeren?
Klik hier voor een scherpe offerte.

De scherpste sleuven met diamant frezen

Om een sluitende passing te waarborgen voor de vloerverwarmingsleidingen, worden speciale diamantfrezen gebruikt. Deze garanderen in combinatie met de hoogfrequent freesapparatuur scherpe sleuven die de leidingen optimaal “omsluiten”.
Hierdoor wordt  voorkomen dat leidingen mogelijk “los” komen uit de sleuf.
Dit is erg belangrijk in geval leidingen in lussen onder enige spanning komen te staan.

Vloerverwarming infrezen in beton populair

De woningen uit de jaren ‘60-‘70 waren nog niet voorzien van dekvloeren. De meest bekende, de cement dekvloer, deed zijn intrede in de (woning)bouw in de jaren 80. Later ontstonden varianten zoals die op gipsbasis.
Dekvloeren zijn relatief zacht en laten zich dan ook eenvoudig frezen met de standaard freesapparatuur die de meeste installateurs aanbieden.

Stijgende vraag naar vloerrenovatie

Maar de stijgende vraag naar renovatie in de wat oudere woningen, heeft ook de vraag naar vloerverwarming infrezen in beton doen stijgen.
De oudere woningen zijn met name populair door de gunstige prijsstelling. Ze bieden veel kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Ze zijn vaak afkomstig uit de verhuur door woningbouw coöperaties.

Daarnaast worden ook oudere bedrijfs- en kantoorcomplexen gerenoveerd en krijgen steeds vaker een woonbestemming.

Vloerverwarming frezen in bestaande vloeren

Niet alleen kan vloerverwarmig in beton wordne ingefreesd. Met het CUTHERM systeem is vloerverwarming frezen in bestaande vloeren van elke soort mogelijk.

Denk aan tegels, plavuizen, natuursteen of siergrind. Het is dus niet meer nodig eerst ene vloer te slopen alvorens vloerverwarming aan te leggen.

Zolang de vloeren vast ligen en stabiel zijn, is het zonder meer mogelijk. Natuurlijk moet de vloer ook relatief vlak zijn want de vloerverwarmingfrees moet er nog altijd overheen kunnen rijden zonder hobbels.

Ook benieuwd wat vloerverwarming infrezen gaat kosten?
Vraag dan snel een offerte aan op je persoonlijke situatie.
KLIK Hier voor een offerte.

Over de schrijver
Reactie plaatsen