Egaliseren

egaliseren van vloerenVloer Egaliseren

Graag willen wij de aandacht vestigen op het belang en de voordelen van het goed en deskundig laten egaliseren van ondervloeren t.b.v. parket, tegels, marmoleum, pvc, kunststof, etc. Waarom is egaliseren van groot belang, maar word het vaak gezien als ondergeschoven kindje.  De egaline vloer is namelijk de basis van uw nieuwe vloer, Echter verdwijnt hij onder de nieuwe top bedekking en is daarom de underdog.

 Ondervloer Problemen

Dagelijks komen we vloeren tegen die een vochtprobleem hebben, slechte druk- en hechttreksterktes kennen, niveauverschillen vertonen of waar de aansluitingen naar bestaande bedekkingen niet kloppen. Niet echt een ondervloer waar je zo een nieuwe bedekking op legt of lang kan genieten van de nieuwe vloerbedekking.

Nette ondervloeregaline vloer

Wanneer is een ondervloer nu daadwerkelijk legklaar? Het egaliseren van uw vloer bied niet alleen maar de oplossing voor bovenstaande problemen maar zorgt tevens voor een goede hechting/verbinding tussen uw nieuwe bedekking en de ondergrond. Dit geeft u de garantie dat u lang kan genieten van uw nieuwe leefvloer. De nieuwe pvc, tegels, of gietvloer ligt nu strak, vlak en vast aan zijn ondergrond. Dus het egaliseren van ondervloeren zou haast meer waarde moeten kennen dan zijn bedekking. 

Waarom egaliseren:

Het egaliseren is vaak het ondergeschoven kindje als het gaat over het leggen van een nieuwe vloerbedekking. Bij de woninginrichter of parketzaak word er zelfs bij de verkoop niet eens over gepraat. Het is altijd een bijkomende, onverwachte verrassing voor een klant. Een extra kostenpost, dus een doorn in het oog. Waarom in godsnaam egaliseren, je ziet er dadelijk toch niets meer van. Ja ja. Fout. Hieronder vind u de 8 super belangrijkste redenen om juist wel te egaliseren.
  • Het effen maken van de ondergrond
  • Vlakheid verbeteren
  • Ruwheid wegnemen
  • Evenwicht creeren bij een absorberende ondergrond (noodzaak voor vochtopname dispersielijmen)
  • Spanningsverdelende laag op oude lijmresten en vloeren
  • Zandcementdekvloer weer gezond en sterk maken
  • Beschermen en de levensduur verlengen van uw nieuwe bedekking.
  • Met speciale primer beschermen tegen optrekkend vocht.
Cees Verschure
Door

Cees Verschure

op 02 Jul 2015

Wil op zaterdag 18 juli de tegel vloer er uitbreken. Deze gaat eruit tot op de broodjesvloer. Dan wil ik dat de vloer geëgaliseerd gaat worden zodat ik daarop goed vlak de nieuwe vloer op kan maken. Nu is mijn vraag wat de kosten daar ongeveer voor zijn. Het gaat om ongeveer 34m2.Met vriendelijke groet,Cees Verschure.

Reactie plaatsen