Egaliseren met de pomp

Geen vloer te groot.


Bij normaal egaliseren word er met twee man, handmatig de egaline verwerkt. Zak voor zak word aangelengd en versmeerd op de vloer. U begrijpt dit gaat goed tot een meter of hondervijftig en bij geringe laagdikte. Voor gewoon egaliseren, 3 mm is ca 5 kg materiaal nodig.

Wanneer de oppervlaktes of de laagdiktes groter worden is het wijs de egalines te verpompen met een machine. Ook op verdiepingen waar moeilijk bij te komen is word egaline verpompt. Dit heeft te maken met de droogtijd en verwerkingstijd van egaline. Droogt het materiaal te snel ten opzichte van de aanvoer van nieuw materiaal dan krijgen we aanzetten en dat is niet wat de bedoeling is. Vandaar machinaal verwerken van materiaal.

Egaliseren met de pompvloer-egaliseren

Bij bijvoorbeeld grotere, aaneengesloten vloeren en bij verdiepingsgebouwen biedt deze techniek flinke voordelen. Verpompen van egalisatie spaart rug, tijd en geld! Verdere voordelen zijn een hoge vlakheid en een constante kwaliteit. Bij het verpompen wordt het egalisatiemiddel op een vaste plaats gemengd met water en verder met een slang binnen het gebouw verspreid.

Ook verdiepingen zijn met de slang bereikbaar. Deze methode is arbeidsvriendelijk omdat er nauwelijks sjouwwerk voor nodig is. De verwerking geschiedt bijzonder snel en het eindproduct heeft een constante kwaliteit. Het aantal vierkante meters wat per dag te verpompen is ligt wel boven de 2000 M2. Zoveel meters per dag heeft ook een gunstig effect op de prijs per vierkante meter.


Nieuw Pomptruck:

Om de verwerking nog makkelijker te maken hebben een aantal speciaal geselecteerde vloerenbedrijven een samenwerking met Maxit/Beamix.  De firma Beamix is altijd innovatief geweest op het gebied van de verwerking van egalines. Zij waren ook de eerste die egalisaties kon verpompen in grote aantallen vanuit een silo. De pomptruck is in vloerrenovatie land een ware aanwinst.

De pomptruck heeft werkelijk alles aan boord. Water, Stroom en natuurlijk egalisatiemortel. Vanuit de wagen worden de slangen rechtstreeks naar de vloer gebracht en kan binnen no-time de verwerking plaats vinden. Geen Stof, Geen afval van zakgoed. Het materiaal word vermengd in de wagen en zo richting vloer gepompt.
Reactie plaatsen