Gietvloer prijs voordeel TIP!
30 november 2016 
1 min. leestijd

Gietvloer prijs voordeel TIP!

Gietvloer en Coating prijs voordeel vanuit de overheid.  In een publicatie van de belastingdienst eerder dit jaar, is gebleken dat uw nieuwe vloer wel eens 15% goedkoper uit kan vallen dan u had gedacht.
Lees verder hoe je dit al snel honderden euro’s kan opleveren.

verschil-gietvloer-prijs-prijzen gietvloerLaag BTW-tarief  Voordelig voor de gietvloer prijs

Meeste vloerenbedrijven zijn hier nog niet helemaal van op de hoogte, maar als u zorgt dat de omschrijving op offertes, opdrachtbevestigingen en facturen juist zijn , betaalt u slechts 6% belasting i.p.v. 21 %.

In het bericht van de Belastingdienst staat het volgende vermeld: Het binnen een verfsysteem aanbrengen van flakes op trappen en vloeren in woningen valt onder het btw-tarief van 6%. De woning moet dan wel ouder zijn dan 2 jaar. Dit BTW-tarief geldt zowel voor het materiaal als ook de arbeid. Het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert is verantwoordelijk voor het hanteren brengen van het juiste BTW-tarief. Ook wanneer sprake is van onderaanneming kan het lage BTW-tarief worden toegepast bij facturatie naar de hoofdaannemer. Het is verstandig om zowel op de offerte als ook de opdrachtbevestiging en de factuur te vermelden dat het gaat om een flakes-, giet- of coatingvloer als verfsysteem.

Woningen

Bij woningen ouder dan 2 jaar mag het BTW-tarief van 6% worden toegepast. De Belastingdienst beschouwt een pand als woning wanneer de bestemming van het pand permanente bewoning door particulieren behelst. Garages, schuren en uitbreidingen aan woningen (bijvoorbeeld een serre) op hetzelfde perceel als de woning horen hier ook bij. Als een pand wordt gebruikt als zowel kantoor als woning moet meer dan 50% van het pand worden gebruikt voor bewoning. Appartementen met trappenhuizen, trappen, galerijen en garages worden ook beschouwd als woning. Hiervoor geldt wel dat de Vereniging van Eigenaren (VvE) de opdracht moet verstrekken.

goedkoop-gietvloer-prijs-6

Publicatie Belastingdienst d.d. 13-7-2016: 6% btw voor aanbrengen flakes-, giet- en coatingvloeren

Over de schrijver
Reactie plaatsen