Gietvloer doe het zelf ,vraag/antwoord
20 april 2016 
2 min. leestijd

Gietvloer doe het zelf ,vraag/antwoord

Doe het zelf gietvloer

Op 17 apr. 2016, om 14:41 heeft Theo van der M  het volgende geschreven:

Geachte Heer,

Ik wil graag geheel in eigen beheer een twee-kleurige (betonlook) Pugietvloer doe het zelf ,leggen en ben benieuwd naar de prijs van Uw producten. Ik heb een zand-cementvloer van 8 cm dik met vloerverwarming gelegd 10 weken geleden en ga nu met egaline de vloer vlak maken.

Nu vraag ik me dus af wat 13 m zou kosten in een 5-laagsssteem, dus primer, schraplaag, Pu-laag en 2 x een matte tweecomponenten-afwerklaag.(Vraag; is de primer wel nodig op een egalinelaag, deze is immers ook epoxygebonden?)

Het betreft hier een normale woonkamer en ik wil gebruik maken van twee gelijke hoeveelheden RAL-kleuren.

Met vriendelijk groet, Theo.

Antwoord Meneervloer.nl

gietvloer-gereedschap-meneervloer

Beste Theo,

Geachte heer ? meneer bedoel je,  😉 heervloer.nl haha. 

Wij van meneervloer adviseren op dit moment alleen op het gebied van vloeren en hebben geen directe verkoop. Wat ik wel voor je kan doen is even rond vragen bij de contacten in uw buurt of zij een mooi prijsje voor je kunnen maken. Ook belangrijk dat je de goede kunststof krijgt want niet alles is zo maar hufterproof, zoals wij dat zeggen, 

teegen oe gezeej èn gezwêege

Een primer (0,3 kg/M2) en schraplaag (0,4 EP- 0,4 zand) kan een universeel product zijn. De ene laag breng je dan puur aan en de tweede laag leng je aan

met een speciale zandmix.

Welke kleuren had je in gedachte?? welke mix? Moet dit een aromatische of alifatische PU(https://meneervloer.nl/gietvloeren/alifatisch-aromatisch-gietvloeren/) zijn. (ca 3 kg/M2)

De laklagen bevatten ook 1 en het zelfde product. (ca 150 gr ?m2)Let ook op eventuele verpakkingseenheden. Dit kan ook schelen van de ene en de andere leverancier. De gietvloer zou ik in klein verpakking pakken, zodat je genoeg tijd hebt voor de applicatie. 

egaline onder gietvloerMet betrekking tot de egalisatie zou ik zeker de boel van te voren primeren. Misschien zou je eerst met een dispersie kunnen primeren en dan de EP-schraplaag erover heen. Egaline heeft nog al de neiging om te blazen door de eerste kunststof lagen. Dus een goede verdichting is een must. Overigens is een gewone egaline niet Epoxy gebonden. Egaline is een cementgebonden product met wel wat polymeer additieven die zorgen voor het zelfnivelleren en de snelle droging. Hoe beter de egaline hoe harder deze. Echter doordat deze toch poriën heeft neemt deze vocht op. Die poriën laten ook de ondervloer ademen naar de omgeving. Sluit de egaline dus goed af.

Dan nog even over je vloerverwarming. VOER HET OPSTOOKPROTOCOL (https://meneervloer.nl/opstookprotocol-vloerverwarming/) het liefst twee x uit voor je aan een eindbedekking begint. Als je je dekvloer zwevend gelegd hebt, dus als deze netjes overal kan werken, is het aan te raden alvorens de gietvloer te maken, je plinten te plaatsen. Deze aan de onderkant af te kitten en nadat de gietvloer geplaatst is zou je ze af kunnen lakken. Zo blijft de vloer vrij van de wand en is de kans op scheurvorming tot een minimum beperkt.

Laat maar even weten wat ik voor je kan betekenen.

Met vriendelijke groet,

Meneervloer.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen