Geen koude voeten met vloerverwarming
28 november 2016 
1 min. leestijd

Geen koude voeten met vloerverwarming

Vloerverwarming Hot and Trendy

Vloerverwarming is haast niet meer weg te denken in deze tegenwoordige tijd. Het is een genot die je elke dag weer ervaart en waardeert. Bijna elke nieuwbouw bezit standaard vloerverwarming geïntegreerd in de dekvloer. Met vloerverwarming wordt zo elke vloer, in welke ruimte dan ook , behaaglijk warm. Er is nergens een te kort aan warmte en ook zeker nergens een concentratie van warmte, wat bij traditionele radiatoren natuurlijk wel veelal het geval is. De warmte verspreidt zich namelijk subtiel en bijzonder gelijkmatig.

Bestaande vloeren en vloerverwarmingdichtzetten-vloerverwarming-frezen-vloeren

Het is dan ook logisch dat de vloerverwarmings branche is gaan bekijken, nu iedereen overtuigd is van de voordelen van een behaaglijke vloer, hoe gaan we nu om met bestaande vloeren of renovatie projecten.  Het zomaar verwijderen van bestaande dekvloeren, zodat men vanaf de beton weer kon gaan opbouwen, is natuurlijk niet de meest ideale situatie en wie zit daar nu op te wachten? Bij deze constatering ontstond de electrische vloerverwarming, een dun draadsysteem, als bij verwarming onder diverse afwerkingen te plaatsen. Maar nog bleef men met de radiator zitten.

Nieuw en innovatief

Een perfecte aanvulling op de stijgende vraag aan vloerverwarming deed zijn intrede: Het infrezen in bestaande ondervloeren  van vloerverwarming. Zo’n 10 jaar geleden ontwikkelde o.a. FloorIQ en JK vloerverwarming gepatenteerde enkel schijvige freesmachines die stofvrij, in bestaande dekvloeren, mits deze netjes vlak waren, in een mum van tijd een compleet vloerverwarmingsplan uit konden frezen.  Netjes op  een freesdiepte van ca 2 cm, zodat de flexibele verwarmingsbuis , mooi onder het oppervlak van de dekvloer geplaatst kon worden. Deze kon dan aangesloten worden op bestaande CV-installaties als bij verwarming maar ook dienst doen als hoofdverwarming, zodat die lelijke radiatoren konden verdwijnen uit de woonruimtes.

vloerverwarming-gietvloer-frezenGietvloer en Verwarming

Dus naast de trend in de nieuwbouw is er in de renovatie nu ook de oplossing voor de stijgende vraag naar vloer verwarmen en tegenwoordig ook koelen. Veel vloerenbedrijven werken nauw samen met de vloerverwarmingsbranche en kunnen dan ook u wens van een behaaglijke vloer van a tot z leveren. De kunststof gietvloeren, Cemcolori en andere betonlook vloeren zijn hier speciaal voor gemodificeerd. De toepassing van een design gietvloer, een betonlook vloer over een vloerverwarming is dan ook de meest ideale combinatie. U verliest geen warmte, de warmte word gelijkmatig verdeeld en de gietvloeren houden de warmte netjes vast, zodat u lang kunt genieten van subtiele verspreiding van aangename warmte aan uw voeten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen