Coatingvloer thuis, garage
19 mei 2015 
2 min. leestijd

Coatingvloer thuis, garage

Coatingvloer Thuis, Garage

Op uw werk, in het magazijn of in de werkplaats, bij de Praxis, Gamma, of Karwei, liggen ze allemaal , de coatingvloeren. Kunststof meer komponenten vloeren die zorgen voor een stofvrije omgeving, een schone werkplek en niet te vergeten vloeistofdichtheid en bescherming tegen slijtage. Maar ook ideaal voor thuis…….

garage-coating-thuisIn huis

Toch zijn coating vloeren niet alleen toepasbaar in de industrie, nee echt niet. Een coatingvloer thuis is zeker een mogelijkheid. U kunt vast wel plaatsen bedenken rondom huis waar een coating vreselijk handig zou kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld de bij-keuken of de garage. Of wat dacht u van de zolder, waar toch alleen maar opslag plaatsvind van spullen. De vloeren op die plekken zijn vaak niet afgewerkt en zijn zeer slijtgevoelig en stoffen bij het leven.

Verschil van ondervloer.

Maar waarom worden coatings dan niet vaker toegepast thuis? Dat is een vraag die al lang de ronde doet. Het kan zijn om dat er een verschil is in eindvloer, dekvloer bij oplevering van een huis. Een woonhuis is vaak voorzien van een zandcement vloer. Een mix van zand en cement welke dichtgezet word met een cementpapje. In de industrie vinden we vaak als eindvloer, de strakkere en veel dichtere betonvloer.

Zandcementdekvloerzandcementdekvloer-mrvloer

Toch is ook op de zandcementdekvloer een coating goed toe te passen. Misschien wel beter. De ZCD-vloer is veel opener van struktuur dus veel poreuzer, slijt harder en veroorzaakt snel meer stof.

Wat is nu een coatingvloer

Vloercoatings zijn 2-componenten coatings op basis van epoxyharsen of polyurethanen. Ze zijn slijtvast en vloeistofdicht. Ook zorgt een coating, zoals al besproken voor een stofvrije vloer. In het algemeen worden coating-systemen toegepast in 3 lagen; primer en 2 rollagen in kleur. De laagdikte zitten zo tussen de 0,2 mm -1mm en is geschikt voor lichte tot middelzware mechanische oppervlaktebelastingen.

doe-het-zelf-vloercoatingDoe het zelf Coating

Alhoewel mensen vaak denken dat een coatingvloerwel duur” zal zijn, valt zoiets reuze mee. Een vloer aan laten brengen van een 50 vierkante meter zal rond de 20 euro per vierkante meter kosten, exclusief de btw. (als uitgangspunt een vlakke , strakke ondervloer binnen een straal van 25 km) . Zeg het er maar even bij voordat we gebeld worden voor een 50 M in Groningen. Dan word het een ander verhaal.

Maar voor die 20 euro,heeft u jaren gemak. Maar om kosten te besparen is een coating ook best zelf aan te brengen. Misschien is zelfs een combinatie wel mogelijk.

 

Over de schrijver
Johan Wenker
Door

Johan Wenker

op 11 Mar 2016

Kan een coatingvloer/ 2 componenten coating ook op een anhydrietvloer?

Reactie plaatsen