Werkende Tegelvloeren
30 november 2012 
1 min. leestijd

Werkende Tegelvloeren

losse tegelvloerOok bij tegelvloeren

Bij het leggen van een nieuwe eindbedekking op een nieuwe ondervloer bestaat de kans dat deze gaat werken. Er is dus ruimte gewenst tussen de eindbedekking en de vaste muren. Dit is bij parket en laminaat al jaren een  standaard bij het leggen, echter bij tegels word dit vaak nog over het hoofd gezien. Zo ook in een school in Asten de 29e Oktober, waar ze de school ontruimde toen ze dachten dat de vloeren spontaan begonnen te scheuren.

Asten

– De vloer van de Deken van Houtschool in Asten blijkt niet gescheurd. Alleen de tegels zijn los geraakt. De school gaat vrijdag gewoon weer school-asten-tegelvloeropen. De kinderen van de Deken van Houtschool in Asten kregen donderdag na tien uur vrij. Een deel van de vloer van de bovenverdieping van de basisschool zou plotseling zijn gaan scheuren.

Rillende Directeur

Volgens de directeur voelde het als een aarbeving. Met de vloer niets aan de hand Uit onderzoek is gebleken dat er tegels zijn losgeraakt, maar dat er met de vloer niks aan de hand is. Volgens een woordvoerder van de gemeente Asten zijn de tegels in cement gelegd en hadden ze te weinig ruimte om uit te werken. Er waren al eerder tegels los geraakt. Ze worden nu opnieuw gelegd met een andere voeg.

Over de schrijver
Reactie plaatsen