Prijzen Gietvloer
16 mei 2015 
1 min. leestijd

Prijzen Gietvloer

Goedkoop kan duurkoop zijn.

Iedereen is tegenwoordig op zoek naar de beste kwaliteit voor de minste prijs. Zo natuurlijk ook in de gietvloeren wereld. Prijzen lopen uiteen van € 150 euro tot € 60 per vierkante meter. Helaas vragen veel mensen zich niet af waar dat aan kan liggen. Even voor de duidelijkheid willen we niet suggereren dat € 60 euro per vierkante meter staat voor een slechte gietvloer, nee echt niet.Maar de prijsverschillen zitten hem natuurlijk wel ergens in.

prijzen-gietvloerPrijsopbouw.

Aan de basis van een kostenplaatje staat natuurlijk het materiaal waarmee gewerkt moet gaan worden.  Afhankelijk van hoeveel lagen de gietvloer zal worden zal ook de hoeveelheid materiaal bepaald gaan worden. Dit kan minimaal 3 lagen zijn of misschien wel 5 of 6 lagen. Dan is het belangrijk uit wat voor soort producten de vloer bestaat.  Betere producten kennen vaak een duurdere inkoop wat dus zeker invloed zal hebben op de eindprijs.

Arbeidskosten

Naast de materiaalprijs staat dan ook de arbeid. Elke laag kunststof kent 1 arbeidsgang. Dus een vier lagen systeem zal de applicateur 4 dagen kosten om te leggen. Misschien niet hele dagen, maar elke laag moet tussentijds drogen voor er een andere laag aangebracht gaat worden. U begrijpt uurtarieven schommelen ook nog wel hier en daar, daarbij werkt het ene bedrijf met buitenlandse werknemers, het andere bedrijf met zelfstandigen, de zzpers en weer een ander heeft daadwerkelijk eigen werknemers rondlopen.

 Overige Kostengietvloer-prijzen

Dus arbeid en materiaalkeuze bepaalt voor 70% de prijs. Nu komen de grotere verschillen in de afronding. Wat zou de prijs omhoog kunnen werken op dit moment. Nou bijvoorbeeld: hoge algemene kosten, dure kantoren en showrooms. Veel werknemers in de binnendienst, zoals verkopers en secretaresses. Dure lease auto’s  en ga zo maar door.

 

Appels met Peren vergelijken

Kortom u doet er niet verkeerd aan prijzen te vergelijken. Maar u moet ook zeker niet appels met peren vergelijken.  Lees dit artikel eens over prijsopbouw van gietvloeren , dan kunt u in ieder geval daar uw vergelijk op baseren en dan zijn we er van overtuigd dat de keuze uiteindelijk goed doordacht gemaakt kan worden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen