Gietvloer Eindhoven, doe het zelf.
10 oktober 2016 
2 min. leestijd

Gietvloer Eindhoven, doe het zelf.

Geld besparen op een gietvloer

Enige tijd geleden schreven we een artikel over de “Doe het Zelf Gietvloeren”. Gietvloeren waar de klant zelf een belangrijke rol speelt. Gietvloeren waar de portemonnee blij van word. Zo ook eind September in Eindhoven werden we benadert door de fam. Vermeulen  om eens te komen kijken naar de tweede verdieping van hun woning. Hier zouden de nieuwe kinderkamers gerealiseerd gaan worden en was de wens om een gietvloer aan te brengen.

Toepasbaarheid van een gietvloer

Een jongenskamer met een stoere Jungle Look en een meidenkamer met wat fleur en zachtere uitstraling.  Een neutrale lichte grijze gietvloer paste perfect in het geheel.  De vloer moest op een en dezelfde kleur, lekker rustig, met als voordeel dat de eindlak ook op kleur kon.  Financieel gezien zou dit ook interessant zijn voor de klant nu de gietvloer gelegd kan worden in een aromatische( licht verkleurende) Polyurethaan en niet een alifatische (kleurechte). De gepigmenteerde kleurlak van pu zou de vloer immers beschermen tegen het Zonnelicht (UV).

Handige Jongengietvloer-eindhoven-doehetzelf-meidenkamer

Verder bleek al snel dat meneer Vermeulen een aardig einde weg kon klussen, dus een Doe het zelf Gietvloer kon niet uitblijven. De ondergrond was een zandcementdekvloer die redelijk vlak en netjes gelegd was. We besloten een 4 lagen systeem toe te passen met begeleiding bij de eerste en de derde laag.

De eerst laag van een gietvloer bestaat uit een primer/schraplaag van Epoxy. Dit is om de ondergrond te verdichten, hechting te creëren en de ondervloer mooi strak klaar te maken voor de gietvloer. Het bestaat uit 3 komponenten. Hars, Harder en een speciale vulmix.  Omdat dit de eerste laag is zijn we er natuurlijk bij  en laten zien hoe dit het makkelijkst werkt. De tweede laag is zo’n zelfde laag.

Doe het zelfdoe-het-zelf-gietvloer-eindhoven-slaapkamer

Eenmaal de eerste laag meegemaakt te hebben kan mr. Vermeulen dit zelf wel aanbrengen de volgende dag. Het is nu dus voor ons de derde dag dat we terugkomen en samen de gietvloer gaan leggen. De vloer word eerst even gecheckt en bijgeschuurd en geplamuurd mocht het nodig zijn. Alles is netjes afgekit en de profielen zijn ook goed vloeistofdicht. Tijd om te gieten. Dhr. Vermeulen zal vandaag onze assistent zijn en zal de Polyurethaan vloer gaan mixen en aanvoeren. De vloerenlegger op de vloer zal de pu dan aanbrengen en zo komen we tot een prachtig 1 geheel.

Finishing Touch

De finishing touch zal na een periode van min 12 uur dan uiteindelijk de aflak laag worden. Een gietvloer is van zichzelf hoogglans en door hem te overlagen met een PU-lak zal deze zijdemat of mat worden. Zoals al gezegd is de lak op kleur en kunnen kleine vliegjes, oneffenheden e.d. nog weggewerkt worden alvorens de lak word aangebracht. Dit gebeurd met een een roller en naroller.

Over de schrijver
Reactie plaatsen