CBW of VPL?
27 april 2011 
1 min. leestijd

CBW of VPL?

Het maken van een keuze van je vloer is onlosmakelijk verbonden met de keuze van een leverancier. Deze is al dan niet erkend door een vak- of branchevereniging. De twee grootste zijn de de CBW en VPL  Beide staan voor kwaliteit en vakmanschap maar vanuit een andere insteek.

CBW is een afkorting voor Centrale Branchevereniging Wonen.

Alle speciaalzaken die producten en of diensten leveren aan consument in de woonbranche, kunnen zich onder bepaalde voorwaarden aanmelden bij het CBW. Hiermee geven zij te kennen dat zij bereid zijn en als zodanig ook leveren volgens de voorwaarden van de CBW. Deze voorwaarden zijn in nauw overleg met de consumentenbond opgesteld en daarmee worden deze als de meest consument vriendelijke voorwaarden gezien.

VPL staat voor Vereniging van Parketvloeren Leveranciers.

In tegenstelling tot de CBW woonzaken waar ook vloerenleveranciers onder vallen, kunnen enkel parketvloeren leveranciers zich aansluiten bij de VPL. Deze vereniging is een organistatie die het handelen van haar leden volgtens bepaalde regels heeft vastgelegd.  De aangesloten leden worden verondersteld te handelen naar deze VPL-regels op het gebied van advisering, begeleiding, levering, vakkennis, vakmanschap, garantievoorwaarden en nazorg.

Voornameljk verschil dus tussen VPL en CBW is de wijze waarop de visie, gericht op u als  consument, is ontstaan. De VPL ontplooit haar visie richting consument vanuit de veronderstelde criteria gesteld aan de specialist.

Het CBW legt haar visie op aan de vakman vanuit de verwachting en vereisten die u als consument stelt bij uw aankoop.

Welke u beter past, zal veelal afhangen van de soort dienst en soort product. De aanschaf van een vloer is een kostbare investering waarbij een aantal zaken van essentieel belang is. U wilt toch optimaal genieten van uw nieuwe vloer? Met andere woorden zal de vakman die het moet maken, in kwestie bepalend zijn en niet de vereniging waaraan hij is verbonden.

Hoe ziet u dat en hoe zijn uw ervaringen? Plaats reactie

Over de schrijver
Reactie plaatsen