Betonlook, Gietvloer onderhoud Tips
23 november 2016 
1 min. leestijd

Betonlook, Gietvloer onderhoud Tips

Betonlook Vloeronderhoud

Onderhoud van  gietvloeren is relatief eenvoudig. Door het strakke, naadloze uiterlijk van de vloer is reiniging op verschillende manieren mogelijk. Toch zijn er nog een aantal aandachtspunten bij de onderhoud van een gietvloer. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

onderhoud-gietvloer-meneervloerGietvloer onderhoud : Droge reiniging

Droge reiniging is vooral bedoeld om het ergste vuil en stof te verwijderen. Droog reinigen kan door middel een stofzuiger of een swiffer. Door het gladde naadloze oppervlak blijft er geen vuil achter. Maak bij het reinigen met de stofzuiger gebruik van een borstel met eventueel wieltjes, of liever een parketborstel welke in verhouding met de ‘gewone borstel’ zachter is.

Gietvloer onderhoud : Vochtige reiniginggietvloer-onderhoud-tips-meneervloer

Vochtige reiniging is bedoeld om de Vicino vloer grondig te reinigen. Vochtig reinigen door middel van water is in de regel voldoende. Wanneer u toch schoonmaakmiddelen aan uw water toe wilt voegen zijn er een aantal factoren cruciaal.

  • A gebruik geen schoonmaakmiddel met schurende werking.
  • B Zeephoudende reinigingsmiddelen laten een filmlaag achter op uw vloer , wat resulteert tot het sneller vuil worden van uw vloer. Gebruik deze dus niet.
  • C Gebruik geen heet water om te reinigen. Hierin lossen minder vuildeeltjes op en omdat er ook verdamping plaatsvind, vernietigd u vaak het schoonmaakmiddel wat u hebt toegevoegd. Gebruik Koud en lauw water .

Bonustip !

Voor het onderhoud van de gietvloer nog even nog een bonustip: Als je een stuk vloer hebt schoongemaakt is je dweil of mop vies. Je spoelt je dweil dan uit in je emmer met schoonmaakmiddel en gaat daarna verder dweilen. Kijk eens naar het water in je emmer nadat je je dweil hebt uitgespoeld, het water is vies. De rest van je vloer maak je dus “schoon” met vies water. Je wilt een schone vloer. Gebruik daarom 2 emmers, lijkt omslachtig maar geeft een super resultaat. Wring de vuile dweil uit in een emmer met gewoon water. Spoel een keer extra. Dan naar de emmer met schoonmaakmiddel en je zult de vloer nu wel echt schoon krijgen , in plaats van vuil te verplaatsen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen