Page content

Vloeren, alles over vloeren

Vloeren, alles over vloeren

Laat me raden, U wilt een nieuwe vloer. U bent bezig met het herinrichten van uw interieur, of misschien heeft u wel een nieuw huis gekocht en bent u toe aan de finishing touch, de inrichting. De vloeren spelen daar een belangrijke rol in. Zij vormen de basis van het interieur en woongenot.

Echter met de jaren is het aanbod in vloeren gigantisch gegroeit en blijft het aanbod groeien. Vele soorten materialen worden gebruikt als eindafwerking van de vloer, met ieder zijn eigen look en eigenschappen. U vraagt u misschien af ; waar moet ik in godsnaam toch beginnen met mijn zoektocht naar de meest ideale vloerafwerking.

Volgens ons heeft u de meest voor de hand liggende plek gevonden: Meneervloer.nl .

Vloeren bij Meneer vloer.

Met de website meneervloer.nl proberen we u wegwijs te maken in de wereld van de vloerafwerkingen. Daarnaast hebben we een stappenplan ontwikkeld die u begeleidt tot het maken van de juiste vloerbedekkingskeuze. In de site lopen we alle stappen met u door en om het nog overzichtelijker te maken komen we met een e-book die gratis te downloaden is. (druk in ontwikkeling op dit moment).

Soorten Vloeren.

Onder de menuknop vloeren vind u een uitgebreid overzicht aan soorten vloerafwerkingen. We gaan dieper in op de soort materialen, the look, de toepasbaarheid en de eigenschappen. Wat deze pagina vloeren betreft geven we hieronder even een beknopte versie met de link naar de uitgebreidde pagina.

 • parket vloeren-laminaat-alles overParket: parket is een houten natuurlijke vloerafwerking, met een ruime keuze in uitstraling en looks. Bepalend is de basis houtsoort waar het parket van gemaakt is. Parket kan in allerlei patronen aangebracht worden en word afgewerkt met een lak, olie of een was.
 • Laminaat: De Laminaat vloeren worden vaak vergeleken met Parket, maar qua design kan dat eventueel wel zo zijn, echter is een Laminaat een kunststof vloerafwerking. Opgebouwd uit meestal 4 lagen met 1 laag als designlaag, een houtnerf bijvoorbeeld. Een groot verschil met de parket is dat de laminaat over het algemeen zwevend gelegd word, dus niet vast aan zijn ondergrond, de dekvloer.

 

 • Betonlook -Woonbeton: Omvat diverse vloerafwerkingen die allen gemeen hebben: de uitstraling van een industriële betonvloer. In het algemeen een grijze vloer met een wolkerig effect erin. De vloer word in 1 aansluitend geheel gelegd en door zijn minimalistische uitstraling past de betonlook in elk interieur. Betonlook vloeren zijn er in mineraal gebonden variaties, zoals Cem Colori, Beton cire of Egalisatie varianten, maar ook kunststof gebonden. De kunststof gebonden betonlookvloer is o.b.v. een PUgietvloer gemengd in twee kleuren. Zo onstaat het nuanceverschil in het uiterlijk.
 • Tegels: De tegelvloer bestaat uit keramiek of kunststof. Tegenwoordig ook in ondenkbare designs te verkrijgen. Het voordeel van een tegelvloer is dat ze heel hygienisch, vochtbestendig en makkelijk in onderhoud zijn. Door de talloze mogelijkheden in uiterlijk hoeft de tegel al lang niet meer alleen gelegd te worden in de toilet of badkamer. Het is zeker dat de tegel prima sfeer geeft aan de woonkamer, serre en natuurlijk de keuken. Een sterke bedekking met brede toepassingsmogelijkheden. Een nadeel is wel een beetje de kou aan de voeten, vandaar dat de tegelvloer vaak in combinatie met een vloerverwarming word gelegd.
 • tapijt-vloerbedekking-alles over op meneervloerTapijt /Vloerbedekking: Ondanks dat alle vloerafwerkingen, vloerbedekking zijn heeft tapijt een beetje standaard de naam vloerbedekking mee gekregen. In vroegere woonomstandigheden was het tapijt de meest gelegde eindbedekking, echter heeft het daar wel wat terrein verloren. Tapijt bestaat uit een textiel; katoen, wol, sisal of kunstgaren die in een bepaalde pool op hun onderdrager zit. De meest warme eindbedekking die er is, maar als groot nadeel: het onderhoud.
 • Zeil: Onder Zeil vloerafwerking verstaan we de pvc vloer of vinyl op rol. Zeil is aan populariteit een beetje aan het verliezen, nu er ook varianten op de markt zijn als bv pvc stroken. Zeil is in de regel een kunststof vloerafwerking welke daardoor in allerlei designs gemaakt kan worden, bv. houtlook, metaallook of gewoon met een kleurig vrolijk werkje.
 • Marmoleum/linoleum: Ook een afwerking wat lijkt op zeil echter zijn de marmoleum en linoleum gemaakt van natuurlijke producten. Een mengsel van lijnzaadolie, gemalen kurk en rubber worden samengeperst en gewalst tot een stevige vloerafwerking van een paar mm dik. Als afwerking word deze in de was of pu-lak gezet. Veel gevonden op scholen en openbare gebouwen.
 • alles over siergrind-woongrind-meneervloerSiergrind/ grindtapijt:  Een kunststof vloerafwerking in een reeks afwerkingen gebaseerd en vervaardigd met twee komponenten Epoxy of Polyurethaan. De siergrind is de dikste (5mm) vloerafwerking in de reeks en bestaat daadwerkelijk uit gekleurde steentjes vermengd met een bindmiddel en afgewerkt veelal met een sealer.
 • Troffel– of mortelvloer: Lijkend op zijn broertje de grindvloer is de troffelvloer. Echter ipv steentjes bestaat de troffel uit gekleurd zand gebonden met een epoxy. Ook 5 mm dik en haast onverwoestbaar zien we een verschuiving van de industrie naar de woonkamer, badkamer en keuken.
 • Gietvloeren: De populariteit van de gietvloer is in deze tijd enorm aan het stijgen. De gietvloer is er in twee varianten als eindafwerking. De kunststof PU of EP variant en de cementgebonden vloeren. Het idee achter de gietvloer is het minimalisme terug te brengen in het interieur. Zeker de betonlook variant laat zien dat men een basic uitstraling wil, wat lijkt op de traditionele beton.
 • Vloercoatings: De coatingvloer is ook een kunststof vloerafwerking van Epoxy of PU, net als zijn groter broertje de gietvloer. Steeds vaker zien we ook de coating als eindafwerking in de particuliere sector. Of dit nu daadwerkelijk ideaal is, we vragen ons dit af. Door de geringe laagdikte, rollagen, is de vloer zeer kwetsbaar, maar goed een goedkoop alternatief voor de gietvloer is het wel.

 

 • alles over bedrijfsvloer-garagevloer-meneervloerBedrijfsvloeren: Bedrijfsvloeren noemen we hier als soort vloer omdat deze verschillen van de particuliere vloeren die hier boven genoemd zijn. Bij bedrijfsvloeren is de functie veel belangrijker dan het esthetische. Vaak liggen er bij bedrijven eisen die vanuit de branche gesteld worden aan de vloer. Zo kennen we de CUR-normen of de HACCP. Vloeren moeten vloeistofdicht zijn, hygiënisch , slijtvast, onderhoudsvriendelijk en veiligheidsverhogend.  Hoewel de opzet van Meneervloer gericht was op de particuliere markt, merken we dat vloeren toch leeft in de industrie, bedrijfsmatig zijn er nog veel vragen en het juiste advies is cruciaal. Vandaar dat we ons zeker geroepen voelen om meer duidelijkheid te geven aan de bedrijven, instellingen en industrie. Kortom ook voor de passende bedrijfsvloer zit u bij meneervloer.nl aan het goede adres.

Comment Section

0 reacties op “Vloeren, alles over vloeren

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.