Page content

Alles over vloeren, stap 3

Meneer Vloer.nl – Alles over de vloer soorten

Wij van Meneer Vloer zijn echt van mening dat de vloer als basis fungeert van heel de sfeer en beleving van een interieur. Daarom moet de keuze van een vloer goed geïnformeerd overwogen worden. Laten we reëel zijn, een vloer vervang je niet ieder jaar. Normaal gesproken moet u jarenlang plezier kunnen beleven van uw vloer.

alles-over-vloeren,gietvloeren,coatings,laminaat,parket,pvc,vloerbedekking,tegelsMaar welke vloeren zijn er tegenwoordig allemaal? Populaire vloeren, tijdloze vloeren, praktische vloeren…. om er maar een paar op te noemen.  Voor elke ruimte in huis een passende vloer. In de stap 3 van ons stappenplan kijken we naar verschillende soorten vloerbedekking en vloerafwerking. We gaan wat dieper in op de eigenschappen en de toepassingen. Met name de toepassingen kan wel eens zeer verrassend zijn. Want hoe belangrijk we dat ook vinden, toch is men vaak geneigd te kiezen voor wat men kent. Hout in de woonkamer, tapijt in de slaapkamer en op de trap, tegels in de badkamer en ga zo maar door.

In stap 3 laten we zien dat er ook veel andere leuke en interessante combinaties mogelijk zijn. De ruimte hoeft tegenwoordig niet meer het soort vloerbedekking te bepalen. De tegels in de badkamer kunnen best vervangen worden door een watervaste laminaatvloer en de vloer in de woonkamer straalt ook puur natuur uit met een cementgebonden of kunststof betonlook vloer. Kortom op vloerengebied is er veel mogelijk en we hopen dat stap 3 een echte stap dichter bij de juiste vloer zal zijn.

gietvloeren thuis,alles-over-tapijt,vloeren,gietvloeren,coatings,laminaat,parket,pvc,vloerbedekking,tegels

Gietvloeren

Gietvloeren kennen hun oorsprong in de industriële sector. Dit om hun functionaliteit, vloeistofdichte eigenschappen, bestendigheid tegen chemicaliën, sterkte, gemak in onderhoud en extreme hygiëne. Echter de laatste 10 jaar worden deze vloeren steeds meer toegepast in kantoren en winkels. De entree in de particuliere woonsituatie en (design) interieurs, doet zich nu sinds een jaar of 5 tot 6 voor.  Mede door die verschuiving van toepassing zijn er enorme sprongen gemaakt richting de esthetische eigenschappen van de kunststof gietvloer. Lees hier meer over in gietvloeren.

Betonlook

Betonlook is een vaak gebruikte benaming voor een typische soort gietvloer,  net zoals cement look, woonbeton en woongietbeton. Echter kunnen hier verschillende typen vloer mee aangeduid worden. Betonlook kan zowel een kunststof gietvloer zijn als een cementgebonden gietvloer met hars additieven. Daarbij komt sinds kort de echte beton ook om de hoek kijken. Kortom dit type pure, minimalistische, industrieel look vloer heeft wel even wat uitleg nodig. We nodigen u graag uit om met ons mee te lezen in de diverse wereld van de Betonlook.

natuursteen en tegels thuis,alles-over-tapijt,vloeren,gietvloeren,coatings,laminaat,parket,pvc,vloerbedekking,tegelsTegels

Een tegel heeft geen introductie nodig, wie kent ze niet. Alleen worden de mogelijkheden, creaties en designs van tegels zwaar onderschat. Met tegels kun je je helemaal uitleven. Beperken tot de badkamer, toilet of keuken hoeft echt niet meer tegenwoordig. De huidige, moderne tegel heeft zoveel sfeer, dat deze met een gerust hart ook in hal, woon- of slaapkamer toegepast kan worden. Tegels zijn hygiënisch, waterdicht, vocht regulerend, makkelijk te onderhouden en oersterk. Tip: combineer een mix van patronen en afmetingen voor de meest verrassende creaties. Lees meer over tegelvloeren.

Natuursteen

De natuur staat aan de basis voor de oorsprong en uitstraling van uw natuurstenen vloer. Dit kan de klassieke look van marmer zijn, de trendy antraciet, met stoer relief of stijlvol geborsteld. Natuursteen ontstaat door een proces van miljoenen jaren. Zorgvuldig geselecteerd en gesorteerd uit een groeve  en met klasse en ambacht geprepareerd als vloerafwerking. Uw nieuwe vloer kent verhalen uit de geschiedenis die in geen enkel naslagwerk opgeslagen is. Het natuursteen is verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en soorten, Lees meer over natuursteen vloerafwerkingen.

Houten Vloerenalles-over-parket,vloeren,gietvloeren,coatings,laminaat,parket,pvc,vloerbedekking,tegels

Hout op de vloer voor een warme, rustieke of strakke moderne uitstraling van uw interieur. Hout is een dankbaar materiaal voor uw interieur. Wie een warme uitstraling of een vloer met karakter wil kiest dan ook vaak voor een plankenvloer. Een echte planken vloer is echt uniek te noemen. Geen plank is namelijk hetzelfde. Niet te verwarren dus met parket of laminaat. Qua uitstraling variëren de mogelijkheden van strak hedendaags design tot de optiek van een eeuwenoude kasteelvloer. Zo passen de plankenvloeren dus in alle interieurstijlen.  Ontdek hier meer over houten vloeren.

Parket

alles over laminaat, meneer vloer.nl , laminaat, parket,houten vloerenNa het stukje over houten vloeren zijn we u nu wel, vinden wij, de uitleg van het begrip parket aan u verschuldigd. Parket is de verzamelnaam geworden voor houten vloeren die opgebouwd zijn uit houten stroken die smaller zijn dan 18 centimeter. Bijvoorbeeld lamel parket, tapis parket of mozaiek. We onderscheiden twee soorten: industrieel parket en  traditioneel. Traditioneel parket is massief en duurzaam en word na het leggen afgewerkt. Het industriële parket is vaak kant en klaar behandeld bij aankomst en na het leggen meteen klaar voor gebruik. Het is vaak hierom dat deze vorm ook geschikt is voor de doe-het-zelver. Geen gedoe met ingewikkelde schuurmachines en lakken. Bekijk hier meer over parket.

Laminaatpvc planken rustiek

Weer hout? Natuurlijke vloerafwerking? Nee, zeker niet. Maar misschien wel gedacht want laminaat met hout-of tegelmotief is haast niet van echt te onderscheiden. Laminaat bestaat uit een kern van MDF of HDF (geperste houtvezelplaat) met een harde en slijtvast toplaag. Laminaat kent verschillende kwaliteiten en is in vele prijsklassen verkrijgbaar. In de wereld van vloerafwerkingen heeft laminaat een tijdje in de top drie gestaan als meest toegepaste vloerafwerking. Zeker omdat laminaat een goede prijs-kwaliteit verhouding kent en bovendien slijtvast-, duurzaam, kleurvast en eenvoudig te onderhouden. Dus een vloer met veel plussen kende. Lees meer over Laminaat.

alles-over-pvc,vloeren,gietvloeren,coatings,laminaat,parket,pvc,vloerbedekking,tegelsLinoleum – marmoleum

Oneerbiedig in het verleden genoemd; “zeiltje”, heeft plaatsgemaakt voor gewaagd hedendaags design. Onder de noemer “zeil” vallen natuurlijk niet alleen de marmoleum en linoleum, maar eigenlijk al de bedekkingen kant en klaar op rol, gemaakt van kunststof en ca 2 mm dik. Dus de types pvc, vinyl, rubber en zelfs leer. De marmoleum is overigens opgebouwd uit natuurlijke producten. Het wordt geproduceerd met lijnolie, houtmeel, harsen , kalksteen en jute. Dit complete pakket word samengeperst en zo ontstaat de Linoleum. Deze vloerafwerking is een vlakke, maar zeker geen kille vloerbedekking en kent vele voordelen. Lees alles over marmoleum.

Vinyl

Kant en klaar geleverd is de vinyl vloerafwerking met ongekende print mogelijkheden. Vinyl is een geschuimde pvc met een slijtlaag van PU. Door de hoge veerkracht van de schuimlaag dus zeer comfortabel voor loopverkeer en uitermate geschikt voor thuis. Met de ongekende mogelijkheden van de print, zoals bijvoorbeeld haast niet van echt te onderscheiden, houtprint, tegels met voegen, metallic of steenprint, creëer je met vinyl de meest uiteenlopende sferen die passen in elk interieur, met het comfort van een zachte vloerbedekking. Lees hier meer over de vinyl.

Tapijtalles-over-tapijt,vloeren,gietvloeren,coatings,laminaat,parket,pvc,vloerbedekking,tegels

Heerlijk warm en comfortabel aan de voeten is natuurlijk de vloerbekleding tapijt. Niet alleen voelt het heerlijk warm aan maar het oogt ook nog eens luxe en sfeervol. Tapijt tovert een ruimte in een handomdraai om tot een knusse leefomgeving. Populair is het luxueuze  en aaibare tapijt, vormgegeven als lange, warrige polen. Daarbij is tapijt ook geluidreducerend en een favoriete bedekking voor appartement en flat. Tapijtfabrikanten volgen nauwlettend de laatste woonmode en met de moderne technieken van productie is haast elk design tegenwoordig te maken. Lees hier verder alles over tapijt.

 

Stap : 4 De ervaringen als de vloer eenmaal ligt.