Page content

Wat is er te koop op vloeren gebied.

Wat is er te koop op vloeren gebied.

In ons stappenplan hebben we een soort gelijk artikel over de mogelijkheden in vloerafwerkingen. We proberen hier te omschrijven welke vloeren er allemaal in de vloerenwereld aangeboden worden. Wilt u een vloer met natuurlijke uitstraling, een kindvriendelijke vloer of echt een industriële strakke trendy vloer. Wat zijn de voor- en nadelen, etc. etc. Dus een hele uitgebreide stap. We behandelen, de keramiek, hout, kunststof vloeren en de traditionele bedekkingen.

betonlook-cemcolori-meneervloer1 Pure minimalisatie, de Industrielook Vloeren.

Een trend in de vloeren wereld die nu pas een paar jaar geleden geintroduceerd is; zijn de industrieel lijkende strakke vloeren. Momenteel worden er twee soorten aangeboden. De designvloeren gebaseerd op cementgebonden producten, afgelakt met een polymeer lak, en de kunststof gebonden betonlook vloeren. We noemen nu betonlook, echter vallen de uni-kleur kunststof vloeren ook onder deze categorie.  In de specifieke detail pagina’s per soort gaan we dieper in op de verschillen tussen cementgebonden en de kunststof variant. Voor nu houden we het even bij de basis principes.

De industrielook vloer is een naadloze strakke vloer, veelal in grijstinten, eventueel gewolkt ( betonlook). De vloer is makkelijk in onderhoud, goed slijtvast, kindvriendelijk en te krijgen in teveel designs om op te noemen. De laagdikte varieert van 2 tot gemiddeld 5 a 6 mm. De vloer word opgebouwd in lagen, en elke laag heeft 1 applicatie dag nodig. Het kost dus ca een 3 tot 5 dagen om dit soort vloeren te leggen.

Een van de nadelen van dit vloertype is de geringe laagdikte, waardoor de staat van de ondergrond van groot belang is. De kunststof gietvloeren worden hechtend aangebracht en zijn dus compleet afhankelijk van uw ondervloer. Er moet een goede hechting zijn, de ondervloer mag niet scheuren, de vloer moet strak en vlak zijn en ga zo maar door.

Ligt de designvloer er eenmaal in, dan kan er weinig meer mee gebeuren, en kunt u jarenlang zorgeloos genieten. Tot zover nr 1 in het rijtje van vloerafwerkingen: de design gietvloer, de industrie lookvloer. Lees een uitgebreid verslag over kunststof gietvloeren, verschil in betonlook vloeren en ga zo maar verder op deze pagina.

2 Ongekende mogelijkheden van Tegelstegelvloer-meneervloer

De tegel is voor niemand onbekend, schat ik haast. Misschien wel de oudste soort vloerafwerking die er bestaat, met in deze tegenwoordige tijd ongekende mogelijkheden. U hoeft zich niet te beperken tot de badkamer, toilet en keukenvloer, de huidige tegelvloer straalt zoveel sfeer uit, dat met een gerust hart ook de hal, woonkamer, zelfs slaapkamer voorzien kan worden met een tegel.

Tegels zijn redelijk hygienisch, vochtbestendig, makkelijk in onderhoud en passen altijd en overal. Een nadeel wat je in de consumentenmarkt vaak hoort in de wandelgangen is wel dat een vloer gelegd met tegels: koud aandoet, hard is en Hol aandoet.

natuursteen-meneervloer3 Puur natuur, Natuursteen vloeren

De nattur staat aan de basis voor het uiterlijk van uw natuurstenen vloer. Dit kan de klassieke look van marmer zijn, trendy antraciet, met stoer relief of stijlvol. Natuursteen onstaat door een proces van miljoenen jaren. Het kan zijn dat de vloer die u op het oog heeft eigenlijk al eeiwenoud is. Geen steen is hetzelfde. De eigenschappen van natuursteen komen grotendeels overeen met die van de tegel, beetje afhankelijk van de afwerking hiervan. In het uitgebreide verslag over natuursteen , vind u de uitleg over de soorten die er zijn, de afwerkmethode en het esthetische aspect van natuursteen.

4 (Natuurlijk), nooit uit de mode en weg te denken uit ons interieur.

Hout!  Wie een warme authentieke uitstraling zoekt of een vloer met natuurlijk karakter, kiest dan ook vaak voor een plankenvloer. Parket. De vraag naar houten vloeren zal altijd blijven bestaan. Helaas voor de parket wereld hebben ze wel wat te lijden onder allerlei goedkope kunststof gemanipuleerde lookalikes, maar geloof ons; het robuuste natuurlijke verhaal waar het bij een parketvloer omgaat vind u niet terug in de machinaal gefabriceerde  kopien van de houten vloer.

Het speciale van een parketvloer is dat de vloer die u in huis heeft liggen altijd uniek is, geen plank is tenslotte hetzelfde. Kenmerkend voor een plankenvloer is het afwisselende patroon van verschillende lengtes en/of breedtes. De meeste populaire houtsoorten zijn er bovendien vaak in verschillende selecties en sorteringen, uiteenlopend van planken met een zeer regelmatig en rustig beeld, tot delen met veel noesten en een uitgesproken nerftekening voor een meer rustiek beeld. Lees meer over houten vloeren….

5 Prijs/Kwaliteit, met hout of tegeldecor

Laminaat, liefhebbers zijn het er over eens; laminaat is bijna niet van echt te onderscheiden, terwijl over het algemeen de prijs gunstiger ligt dan bij een parketvloer. Het is natuurlijk geen authentieke plank gemaakt van boom, nee laminaat is doorgaans een  mdf of hdf kern met een beschermlaag van kunststof, met een gewenst design. Laminaat is een losliggend systeem op zijn ondergrond, wat als voordeel geeft dat het minder ondergrond gevoelig is, echter redelijke vlakheid en blijvend droog moet de ondervloer wel zijn. De zwevende vloerafwerking is slijtvast en dus duurzaam, kleurvast en makkelijk te onderhouden. Uitgebreide informatie over laminaat

6 Vanuit de fles op de vloerkurk-vloer-meneervloer

Wie denkt dat kurk alleen vroeger voorkwam heeft het mis. Kurk gaat ook gewoon met de tijd mee, al is het niet overal bij elke woonwinkel meer te vinden. Het bestaat en is verkrijgbaar in allerlei kleuren, designs, patronen en formaten. Neem maar aan van ons dat kurk echt een afwerking is die echt wel het overwegen waard is. Grote voordelen aan kurk, ten opzichte van alle vier de bovenstaande afwerkingen is dat door de celstructuur van de kurkkorrels, omgevingswarmte opgenomen word, evenals contact- en omgevingsgeluid. Daardoor voelt kurk heel warm aan en heeft ook geluidsdempende eigenschappen, wat de vloerafwerking uitermate geschikt maakt voor bovenverdiepingen, appartementen en flatbewoning. Lees meer over de vloerafwerking Kurk.

7 Zeiltje word hoogwaardige kunststof vloerafwerking.

Oneerbiedig gezegd: het zeiltje, is allang niet meer het simpele stukje 2mm dikke stukje vloerafwerking die je op de grond plakt. Nee inmiddels praten voor over echt wel kwalitatieve design afwerking in vele soorten, maten, kleuren en patronen. Onder deze afwerking behandelen we een diversiteit van verschillende vaste kunststof vloerbedekkingen zoals; linoleum, marmoleum, vinyl en pvc. Meer over de diverse soorten kunststof (zeil) vloerafwerking.

tapijt-vloer-meneervloer8 Tapijt

Woonplekken zijn leefplekken geworden en tapijt is een stylingsmiddel bij uitstek. Verkrijgbaar in alle prijsklasses, kamerbreed of per tegel, maakt tapijt heel divers en voor elke portemonnee betaalbaar. Tapijt bied volop variatie. Zelveel, dat voor elk interieur passend tapijt te vinden is, of het nu klassiek, modern, landelijk of een romantisch design moet hebben. De tapijtbranche is nog steeds een hele grote niche die de trends op wooninterieur op de voet volgen.  Grote voordelen van tapijt is het heerlijke zachte, lekker comfortabele en behaaglijke warme gevoel mwat men krijgt. Nadeel is dat de vloerafwerking, wat moeilijker en intensiever qua onderhoud is. Meer over tapijt

9 Siergrind en Mortelvloerengrindvloer-meneervloer

In het verleden hebben dit soort vloerafwerkingen  helaas een negatieve lading over zich heen gekregen, wat volgens ons absoluut onterecht is. Een grindvloer is naar onze mening juist een vloerafwerking, die tijdloos kan zijn, makkelijk in onderhoud en waar niet alles zomaar zichtbaar op is. Deze afwerking is ook minder ondervloer gevoelig en door de nuances in de kleurafwerking onstaat een prachtige basis voor elk interieur. Lees meer over deze fijne vloerafwerking.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Wat is er te koop op vloeren gebied.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.