Page content

Vloeren in Breda – Meest Gevraagd

Uw Speciaalzaak voor vloeren in Breda

vloeren in Breda cemcoloriUw zoektocht naar een nieuwe vloer begint vast en zeker op het internet. U zoekt naar uw ideale droomvloer via de zoekmachine Google. Zoekresultaten geven een wirwar aan informatie. Terwijl u liever direct het bedrijf vindt dat specialist is in de vloer die u graag wilt hebben.Vloeren in Breda.

Meneervloer.nl helpt u daarbij. Wij helpen u met het vinden van een vloeren bedrijf in Breda. Een bedrijf dat volledig, eerlijk en betrouwbaar is. Vloeren in Breda precies zoals u deze graag wilt vinden.

Vloeren in Breda

Een kleine greep uit de diverse vloeren waarbij meneervloer.nl u kan helpen;

Epoxyvloeren

EP vloeren zijn in de regel bedoeld als bedrijfsmatige vloeren zoals vloercoatings of garagevloeren. Epoxy is minder geschikt als particuliere woonvloer omdat deze de eigenschap heeft om te verkleuren en hard zijn. Dit in tegenstelling tot de PU vloer, die gebruikt wordt als betonlook of gietvloer in particuliere toepassing. Deze vorm van gietvloer is in alifatische vorm te krijgen ( niet verkleurend). De EP gietvloer is aromatisch, wel verkleurend onder invloed van UV. Waarom überhaupt dan een EP leggen denkt u? Nou simpel, Epoxy is in dunne lagen als coatingvloer wel weer heel goed toe te passen. Deze is sterk, glanzend en op een betonvloer super geschikt als overlaging .

 

Betonlook

Betonlook vloeren, of woonbeton is een verzamelnaam voor vloeren die een industriële betonvloer uitstraling hebben. Je hebt deze vloeren in cementgebonden vorm en als kunststof gebonden. De cementgebonden variant is net wat goedkoper over het algemeen dan de kunststof gebonden vloer. De kunststofvloer is opgebouwd uit verschillende lagen. De basislagen hebben als doel de ondergrond te verdichten en uit te vlakken. Daarover wordt een PU gietvloer geplaatst die ca 2 tot 2,5 mm dik is. Dit in twee kleurvariaties om zo het gewolkte effect te krijgen en de nuancering in het uiterlijk. Deze gietvloer word dan overlaagd met een matlak van PU in één of twee lagen.

Cementgebonden varaiantenvloeren in breda-betonvloer

De cementgebonden variaties kennen we onder de namen: Cem Colori, Beton Cire, gewoon betonlook, woonbeton en ga zo maar door. In kwaliteit zitten hier grote verschillen in en in prijs zou dat eigenlijk ook zo moeten zijn. Het idee hierachter is echter wel allemaal hetzelfde. In de opbouw word er een basislaag gezet, die de ondergrond moet verdichten en egaliseren. Daarna wordt er een laag aangebracht van een 2 tot 6 mm. Deze is cementgebonden, zo heb je meteen al het betonlook. Deze laag word dan afgewerkt met een sealer en matlak. Lees meer over deze varianten in de volgende artikelen: Woonbeton, betonlook of beton cire.

Gietvloeren

De gietvloeren zijn trendy vloeren die van oorsprong uit de industrie komen. Deze vloeren worden hechtend op de ondervloer aanbracht en zijn naadloos en onderhoudsvriendelijk. Ze bestaan uit 1 kleur en passen in ieder interieur. Zeer geschikt voor vloerverwarming en zeer modern. De particuliere gietvloer bestaat uit diverse lagen, waarvan de PU-gietvloer de uiteindelijke basis is. Deze PU is licht elastisch en doet zeer comfortabel aan.

PVC

PVC vloeren zijn in erg veel decoren leverbaar. Meest gevraagd zijn decoren die natuurlijke materialen laten zien.  Houten planken en natuursteen tegels komen het meest voor. Maar er zijn ook pvc vloeren die metaalachtige patronen hebben of betonlook. Tevens zijn er varianten als een visgraatvloer leverbaar. De mogelijkheden zijn ongekend. Ook wordt steeds meer aandacht gegeven aan de oppervlaktestructuur en afwerking van het oppervlak. Ze zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Borstel structuren, true matching decoren en extra matte optiek zijn slechts een aantal van de mogelijkheden.

Siergrindvloeren

vloeren in breda betonlook

Siergrind, grindtapijt en woongrind zijn benamingen voor een vloer bestaande uit kleine gekleurde steentjes. Een ideale vloer met een unieke uitstraling. Helaas zijn dit soort vloeren een beetje in diskrediet gebracht door prijsvechters. Ze namen het met de kwaliteit niet zo nauw.
Maar dit geheel ten onterechte. Met de juiste mengverhoudingen is de siergrind een ideale vloer als particuliere woonvloer of als showroomvloer.

Vloeronderhoud

U heeft een prachtige nieuwe vloer, uw droomvloer. U wilt deze vloer ook netjes verzorgen en goed onderhouden. Meneervloer.nl geeft u via onze site veel tips over onderhoud van uw vloer. Maar het is ook belangrijk om periodiek een expert in huis te halen. Uw vloer gaat langer mee als u deze periodiek  op professionele wijze een laat onderhouden. Dit kan in de vorm van een nieuwe beschermlaag of een goede reinigingsbeurt. Ook wordt het belang van het gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen vaak onderschat. Er worden dan nauwelijks verzorgende producten gebruikt, die het behoud van uw nieuwe vloer bepalen.

Egaliseren en ondervloeren

“Omdat u bij een goede basis wilt beginnen…”, luidt hier het advies. En die basis voor de nieuwe vloerbedekking is de ondervloer. Een ondervloer moet aan diverse eigenschappen voldoen om de nieuwe bedekking een mooi uiterlijk te geven. Als u lang wilt genieten van uw gietvloer, pvc of welke vloerbedekking ook, laat dan uw ondervloer goed voorbehandelen. Dit gebeurt meestal door het egaliseren van uw ondervloer. Hiermee is de hechting en de vlakheid gegarandeerd. Egaliseren van een ondervloer is vaak een ondergeschoven kindje en volledig onterecht.

Uw vloeren specialist in Breda

U ziet, meneervloer.nl is zeer veelzijdig als het gaat om diverse vloerafwerkingen.  Bovenstaande afwerkingen vormen slechts een kleine greep uit het totaal leverbare pakket. We helpen u graag verder met uw zoektocht naar vloeren in Breda. Mocht u vragen hebben over vloeren of zoekt u een vloeren in Breda, vul dan vrijblijvend het contactformulier in. Voor prijsopgaves of offerte toetsing kunt u uiteraard bij ons ook terecht.

 

Meer over vloeren in Breda Algemeen leest u hier.

Video’s over vloeren zijn te bekijken op Meneervloer in Beeld

Voor nieuwtjes en feitjes lees ook eens onze blog