Page content

Vloercoating Maastricht- veilig en vloeistofdicht

Vloercoating in Maastricht

Wie kent ze niet, de vloercoating die uw betonvloer beschermt tegen slijtage, lekkage en zorgen voor een stofvrije omgeving. Ze zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven.  Of u nu de plaatselijke doe het zelver inloopt of u brengt uw auto naar de garage, de Epoxy Coatingvloeren liggen overal.

routing-vloercoating-maastrichtVloercoating laten leggen in Maastricht?

Op zoek naar een vloerenbedrijf voor uw vloercoating Maastricht Via deze website zijn er meerdere vloerenbedrijven aangemeld welke actief zijn als specialist in coatingvloeren in Maastricht. U kan vrijblijvend meer informatie en offertes aanvragen als u uw gegevens invult op het formulier op de rechterzijde.

Onduidelijkeheid over vloercoating Maastrichtcoatingvloer-maastricht

Wij begrijpen dat via het world wide web, de keuze en de informatie vaak overweldigend is. Overal word van alles geschreven over vloercoating in Maastricht en door de massa aan informatie ontstaan er veel onduidelijkheden.  Hier op meneervloer.nl proberen we de informatie over vloercoating, transparant en duidelijk te houden.

Vloercoating kwaliteit

Wanneer u een coatingvloer wil laten leggen in Maastricht hoeft u enkel het formulier op deze pagina in te vullen. Wij sturen uw aanvraag door naar vloerenbedrijven die allen gekwalificeerd en professioneel zijn en voldoen aan de criteria die u belangrijk vindt. Vervolgens kunt u het vloerenbedrijf inschakelen voor uw vloercoating in Maastricht die bij u past en waar u uzelf het beste bij voelt.

 

vloercoating-maastricht-ondervloerMonolitische betonvloer

De betonvloer is in de industie en in het bedrijfsleven vaak de vloer die opgeleverd word als eindvloer. Deze beton word netjes strak gelegd en afgevlinderd. In de top zit een slijtlaag en om de vloer rustig te laten drogen word er een curing compound gebruikt. In eerste instantie dus een strakke niet stoffende en vloeistofdichte vloer. Echter hoe vloeistofdicht?

Vloeistofdichte vloer

De term vloeistofdicht verschilt in de vloerenbranche nog wel eens van betekenis. Bij beton is vloeistofdicht, de tijd die een vloeistof nodig heeft om door de beton te komen en bij kunststof is het het niet kunnen doordringen aan de top. Dus de vloeistof blijft op het oppervlak. Even simpel gezegd, die bak koffie die u laat vallen laat zeker een flinke vlek achter op uw betonvloer, want de overheerlijke cappuccino weet wel in de poriën te kruipen van de beton. Bij de coatings en gietvloeren blijft de koffie erop liggen. Dus pakt u een doek en weg is de koffie. Geen vlek.

 

Stofvrije vloer.

De nieuwbouw betonvloer is zoals al gezegd afgewerkt met een curing. Deze geeft u in het begin een redelijke stofarme vloer, maar slijt vrij snel. Wat we niet willen hebben is dat onze producten die in de stelling staan om de haverklap met een doekje afgedaan moet worden, wel? We hebben wel betere dingen te doen. Echt stofvrij word het pas als we met kunststof de vloer behandelen. Geen poriën meer geen ongebonden stoffen in de top, kortom geen stof. Het maakt de werkplaats een stuk makkelijker in onderhoud, het magazijn veel schoner en er zijn zelfs branches die eisen dat ruimtes stofvrij zijn. Wat dacht u in de electronica industrie.

Vloercoating Maastrichtcoatingvloer-magazijn-maastricht

Een coatingvloer wordt in vele branches en voor vele gebruikswijze toegepast. Dit vloerensysteem kan meerdere functies bekleden. Men vind coating-vloeren met als doel; veiligheid, markering, antislip, hygiene etc. etc.

Wat is een Vloercoating

Vloercoatings zijn 2-componenten coatings op basis van epoxyharsen of polyurethanen. Ze zijn slijtvast en vloeistofdicht. Ook zorgt een coating, zoals al besproken voor een stofvrije vloer. In het algemeen worden coating-systemen toegepast in 3 lagen; primer en 2 rollagen in kleur. De laagdikte zitten zo tussen de 0,2 mm -1mm en is geschikt voor lichte tot middelzware mechanische oppervlaktebelastingen.

Toepassing:

Garages, woonkamers, industriehallen, machinekamers, magazijnen, tuinbouwbedrijven, opslag-ruimtes, parkeergarages, productieruimtes, technische ruimtes enz. Als markering of routing op een vloer is coating ook een passende oplossing.