Page content

Gietvloer Helmond vinden via Meneervloer

Meneervloer.nl opereert op het gehele internet als informatiebron over gietvloeren, woonbeton, coatings en nog vele andere soorten vloerafwerkingen. Wij zijn onafhankelijk en niet gebonden met leveranciers of vloerenbedrijven. Op de site proberen we alle onduidelijkheden met betrekking tot vloeren helder te krijgen voor onze websitebezoeker en willen zo transparant mogelijk zijn.

gietvloer-helmondGietvloer Helmond vinden.

Ondanks we iedereen graag helpen, zijn we wel trots op onze roots die gevestigd liggen in het brabantse Helmond en Eindhoven. Hier zijn wij ruim 25 jaar geleden toch echt begonnen als fysiek vloerenbedrijf en succesvolle woonwinkel. Ja de tijd gaat snel. Maar of er in de vloerenwereld veel verandert is….? Natuurlijk  zijn er in de jaren verschuivingen geweest qua trends in vloerafwerkingen, vooral in de particuliere markt. Bedrijfsmatig valt dat best mee.

Gietvloer toepassing Helmond

De mensen thuis hebben periodes gekend waarop tegels super hot waren en later weer de laminaat of parket. Helemaal terug in de tijd lagen de huizen nog vol met echte vloerbedekking en de laatste 5 a 6 jaar is de pvc en de gietvloer heel erg in trek. Deze laatste twee zijn redelijke nieuwkomers naast de gevestigde orde van parket en tegelvloeren.

Zeker de gietvloer. De gietvloer bestond 25 jaar geleden al wel, maar meer in de industrie als functionele vloer. Esthetisch of als designvloer was toen helemaal niet aan de orde. De meeste gietvloeren waren dan ook van de Epoxy variant en diende als robuuste, chemicalie bestendige, onderhoudsvriendelijke en veilige werkvloer, magazijnvloer of fabrieksvloer.

Duizenden meters werden er gelegd in de regio o.a. bij bedrijven als ASML ( in cleanrooms en als ESD vloeren), Philips( als stofvrije werkvloeren, ESD en bodembeschermend), Kappa van Dam, en ga zo maar door.gietvloer-kleuren-uv

Tot sinds een jaartje of 10 er in diverse media aandacht besteed werd aan de kunststof vloerafwerking. Hier zag men vooral de eigenschappen als naadloos, onderhoudsvriendelijkheid, puur minimalisme en toepasbaarheid in zijn breedste zin van het woord als uniek ten opzichte van bestaande bedekkingen. En de hype in particuliere toepassing was een feit. Langzaam zijn de producten van toen, de basis Epoxy’s en zware kunststoffen doorontwikkeld naar fijnere, milieuvriendelijke en beter particulier toepasbare PU gietvloeren. Zodat de gietvloeren nu ook behaaglijk en comfortabel zijn, ook met de soorten vloerverwarming die we nu kennen. Daarbij zijn kleuren en kleurvastigheid ook goed verder ontwikkeld en zijn de mogelijkheden haast ongekend.

gietvloer-helmond-betonlookModerne gietvloer Helmond

Nu in de laatste paar jaar kent iedereen de gietvloer wel en zien we verdere ontwikkelingen richting de woonbeton sfeeren. Nog wat robuuster, met gemodificeerde cementgebonden varianten, die toch onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn.