Page content

Een nieuwe vloer, de orientatie..stap 1

Een nieuwe vloer, de orientatie..stap 1

Een nieuwe vloer

Het grote moment is daar, tijd voor verversing. Als u dit artikel aan het lezen bent, dan staat een vernieuwing van het interieur op de planning. Of misschien wel iets groters… een verhuizing naar een nieuw gekocht bestaand of nieuwbouw huis. In ieder geval proficiat alvast bij deze en wij helpen wij u graag door u goed informeren over de basis van uw interieur : de nieuwe vloer.

Zoals we in bij de introductie van het stappenplan al uitgelegd hebben, is de keuze van een nieuwe vloerbekleding reuze. Er zijn tientallen soorten vloerbekledingen, in wel honderden kleuren en designs. Man o man waar moet de zoektocht beginnen, de oriëntatie. Nou laten we hier niet al te spannend over doen. De eerste kennismaking met nieuwe soorten vloeren begint gewoon door de ogen open te doen.

vloer-ervaringen-delen-meneervloerMond-tot-mond ervaringen.

De eerlijkste manier om ervaringen op te doen over vloerafwerkingen is natuurlijk van horen zeggen. Dit kan bij kennissen, vrienden, plaatsen waar u komt, etc. etc. U moet alleen iets vaker in plaats van recht vooruit kijken eens uw hoofd laten zaken en eens goed in u opnemen waar u nu eigenlijk overheen wandelt. Komt u vloeren tegen die uw aandacht trekken, informeer eens naar de ervaringen en mogelijkheden die de eigenaar u kan vertellen. Dat is de makkelijkste en eerlijkste manier om kennis te verzamelen. Geen gedwongen verkooppraatjes van een medewerker of vertegenwoordiger die bij elke verkochte vloer weer met een paar % commissie naar huis gaat.

Even geen goede tijdentop5-woonbladen-mrvloer

Misschien weet u door de eerste tip, al een beetje welke richting u in wilt en kunt u nu gerichter uw zoektocht voortzetten. Niet?? Dan moeten we ons gaan begeven in de media. Diverse mogelijkheden hebben we hierin om eens te kijken wat er te koop is. Om te beginnen hebben we voor u de Top 5 in Interieur woonbladen:

  1.  VT Wonen, een woonblad met veel inspirerende, veelzijdige en praktische tips en woontrends van deze tijd.
  2. Eigen Huis en Interieur, een prachtig woontijdschrift voor de liefhebber met elke maand het laatste nieuws over design, architectuur, trends en lifestyle.
  3. Woonblad Elle Decoration, hèt magazine met de trends van ontwerpers en hun innovatieve ideeën in woninginrichting, accessoires en architectuur. Één van de mooiste woonbladen, Elle Decoration.
  4. Ariadne @ Home, iedere maand vol met huizen en genieten, inspirerende binnenkijk-reportages, stylingtrucs, meubels, woontips en snel-klaar ideeën bij Ariadne at Home.
  5. Uw Woonmagazine, met als speciale editie, specifiek voor de vloer te bestellen: Uw Vloer, Woonblad – Elke woonglossy van ruim 100 pagina’s is één grote inspiratiebron voor iedereen met plannen om te verbouwen of te verhuizen!

top3-interieur-sitesOnline Rondneuzen

Een meer hedendaagse manier om te zoeken is natuurlijk het internet. Hier is immens veel te vinden over vloeren. Let wel veel sites zijn van producenten en verkopende partijen, dus niet geheel objectief. Daarom hebben we hier een top 3 selectie van onafhankelijke, objectieve sites voor wat vloeren betreft.

  1. Beetje vreemd, maar ja kon het toch niet laten is natuurlijk Meneervloer.nl, we zijn dit jaar gestart dus vrij nieuw op het internet, maar we groeien wekelijks in onze informatie. Dat is ook ons doel, goede voorlichting over zowel de voordelen als nadelen van alles wat met vloeren te maken heeft. Puur gespecialiseerd op vloeren.
  2. www.wonen.nl/vloer, deze site bespreekt alles wat met wonen te maken heeft maar heeft een afdeling speciaal over vloeren.
  3. www.vtwonen.nl/inspiratie/vloeren/ Al jarenlang heeft vtwonen op het gebied van woninginterieur een zeer goede naam. We komen vtwonen tegen bij de diverse tv programma’s, woonbladen en ook prominent tegenwoordig op het internet. Zeker de moeite waard om eens de pagina’s over vloeren te bezoeken. Met ruim 65 artikelen over vloeren, zou ik zeggen genoeg materiaal voor een uitgebreide oriëntatie.

 

stap 2 vloeren-stappenplanOp naar stap 2 : Hoe gebruikt u uw vloer, daar al eens over nagedacht?

Stap 2 in ons stappenplan gaat over het kiezen van de juiste soort vloer gebaseerd op uw levensstijl, de samenstelling van uw gezinssituatie en bestaande woonomgeving.

Klik op stap 2 om verder te gaan.

Comment Section

0 reacties op “Een nieuwe vloer, de orientatie..stap 1

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.