Page content

De vloer in gebruik, stap 2

De vloer in gebruik, stap 2

Hoe gebruikt u de vloer?

Een vloer laat net als de rest van uw interieur een stukje van uzelf zien. Wilt u in het gehele huis dezelfde vloer laten leggen of misschien ziet u meer  in verschillende soorten bekleding per ruimte. Dit kan hetzelfde materiaal zijn in een andere kleur of juist een verschillend materiaal omdat de ruimtes ook verschillend in gebruik zijn. Rustige kleuren, strak, naturel, of juist gewaagd, kleurrijk en divers? Wat weerspiegelt uw idee en smaak?

Verschil in ruimtes.gebruik van de vloer-gietvloer -eetkamer-keukenvloer

De woonkamer/ huiskamer is altijd de meest centrale plek in huis, over het algemeen ook de meest gebruikte ruimte van het huis. Iedereen in het huishouden maakt gebruik van deze ruimte evenals eventueel de huisdieren. Een heel ander verhaal dus dan een slaapkamer welke veel minder intensief gebruik kent en ook op een heel andere manier. Een slaapkamer wordt natuurlijk ingericht naar de smaak van de persoon die er de slaapt. Geldt zeker ook voor de garage of schuur waar functionaliteit van de vloer weer veel belangrijker is dan uitstraling.

Wat we u willen meegeven is dat u zich realiseert dat elke ruimte in ons huis gezien wordt als leefruimte. Een plek waar u zonder zorgen uw dagelijkse werkzaamheden moet kunnen doen, u zich ongestoord moet kunnen ontspannen of de ruimte is juist een plek waar u geïnspireerd wordt.

Diverse ruimtes, welke vloer?

Misschien gaat u nu al helemaal op in de ideeën van al dat moois wat u op internet gelezen en gegoogeld hebt, maar stelt u zich allereerst eens de vraag; Hoe wil ik mijn vloer gebruiken? Spelen er graag kinderen op de vloer, loopt u thuis op blote voeten? Dan zou vloerverwarming een ware aanwinst zijn.

vloer-geschikt voor huisdierenMaar ook bijvoorbeeld, bezit u huisdieren, moet u rekening houden met allergieën, of beschikt u zelf over de nodige discipline, om uw vloer actief te onderhouden? Of toch liever een vloer die onderhoudsvriendelijker in gebruik is. Daarnaast moet u zich ook goed realiseren dat niet elke soort vloer zomaar geschikt is voor elke ruimte. Om een voorbeeld te geven: een houten laminaat vloer is niet erg praktisch in een vochtige ruimte zoals de badkamer of een PU Polyurethaan afwerking voor in een garage geeft ook de nodige problemen met de weekmakers van de autobanden. Kortom ga eens in uw gezinssituatie na of uw wensen reëel zijn in vergelijking met de praktijk en in het gebruik.

Natuurlijk zal de keuze van soort vloerbedekking van de woonkamer, slaapkamer, speelkamer etc. sterk afhankelijk zijn van wat u mooi vindt. En moet u wel gaan voor die geleefde plankenvloer waarvan u al jaren droomt of juist die strakke betonlook vloer die helemaal hot is op tv en in de bladen? De opzet van dit artikel is enkel en alleen om u er echt van bewust te willen maken dat de emotie niet de overhand neemt van het verstand wat later ingeschakeld wordt. U wilt zorgeloos kunnen genieten van uw vloerafwerkingen en het zou zonde zijn dat als u na een maand al spijt zou krijgen omdat u praktische zaken over het hoofd gezien heeft bij de aanschaf.

Starten met uw interieur ideeën.de-juiste-keuze-vloer-ondervloer-opbouw

De situatie van waaruit u begint met plannen kan verschillen. Gaat u verbouwen? Heeft u een nieuw huis gekocht dat turnkey opgeleverd wordt? Of gaat u zelf bouwen vanaf de eerste steen? In alle gevallen is het belangrijk, dat voordat u overgaat op de aanschaf van de vloerafwerkingen, de basis en opbouw van uw ondervloer  of ondergrond goed in kaart brengt. Ook dit heeft veel invloed op de keuze in de eindbedekking.

In complete nieuwbouw heeft u hier zelf de hand in, echter in verbouw of renovatie natuurlijk niet. Belangrijk is dus dat u controleert of uw afwerkvloer blijvend droog, vormvast, vlak en van welke samenstelling deze is.  Een gietvloer bijvoorbeeld heeft een absoluut strakke cementgebonden ondergrond nodig in een basissysteem. Is de ondergrond niet geschikt, komt u voor allerlei extra kosten te staan. Of in het ergste geval is deze afwerking geen optie. En wat als u uw trap wilt afwerken met schilderwerk en halve maantjes? Dan is de basis veel belangrijker dan een complete bekleding met tapijt of hout.

de juiste keuze vloer-basis van uw interieur-de vloer

De basis van uw interieur

Nu hebben we het even kort gehad over het feit dat smaak natuurlijk het belangrijkste aspect is bij de keuze van nieuwe vloerbedekking. Daarnaast hebben we aangekaart dat u niet te snel verliefd moet worden op een vloerafwerking maar ook praktische dingen moet overwegen. Praktisch in de zin van gebruik van de vloer,  uw gezinssituatie, het onderhoud van de vloer mede bepaald door het type afwerking (bij parket bijvoorbeeld), eventuele gezondheidsoverwegingen en zeker niet over het hoofd te zien de basis van uw vloer: de ondervloer. De ondervloer moet gecontroleerd worden om vast te stellen of deze geschikt is voor uw keuze van bedekking. Wel, met deze opsomming zijn we aangekomen bij het laatste puntje op onze agenda als het gaat om uw nieuwe vloer: Het gehele interieur.

Hoe gebruik ik de vloer in verschillende ruimtes- slaapkamer -vloerNaar onze mening is, ongeacht of het nu de woonkamer betreft of de keuken, de vloer typerend voor de sfeer in een ruimte. De basis van het interieur. Het is dus als heel belangrijk dat u het idee van de complete inrichting meeneemt bij de keuze van de vloerafwerking. Zorg dat er in het interieur een rode draad loopt gebaseerd op  een bepaalde kleurcombinatie of woonstijl. Vloeren maken een kwart deel van een woning uit en zijn daarom een logisch uitgangspunt. Met de juiste keuze vloer legt u letterlijk de basis voor uw complete inrichting en aankleding van uw huis. Door verf, behang, gordijnen, meubels en accessoires qua sfeer en kleur op de vloer af te stemmen, ontstaat stap voor stap een harmonieus interieur wat tot in de details klopt.

Stap 3 De stap waar alle soorten vloeren aanbod komen.

 

Comment Section

0 reacties op “De vloer in gebruik, stap 2

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.